Seahawks (6-3) vs Cardinals (6-3). I Las Vegas ligger linan på Seahawks -3, vilket kanske är rimligt. MEN det är en svår match, eftersom Cardinals springspel är suveränt för dagen och Seahawks har fullt upp med att försvara sig. De släpper ca 450 yards per game och det är inte hållbart i längden. Seattles defense måste steppa upp nu! Cardinals superstjärna DeAndre Hopkins gjorde kanske årets spel senast, då Cards satte en Hail Mary eller mer korrekt Hail Murray (Cards QBs efternamn). Det var något av det svettigaste jag sett. Än idag förstår jag inte hur Bill O'Brien kunde släppa Hopkins till Cardinals för en spottstyver. Kanske decenniets sämsta affär?!

Jag är dock övertygad om att Seahawks finner sin väg tillbaka i vinnarledet igen och på hemmaplan är man grymma. Jag spelar Seahawks -2,5 till oddset 1,90 hos Unibet . LeoVegas och Casumo . OBS! Ha koll på om det kommer någon mer till COVID-19-protokollet. Det är viktigt att ha koll på. Just nu ser det bra ut för båda lagen.

Värt att notera:

1. Seahawks är 4-0 hemma i år. Starka papper!

2. Seahawks leder hela NFL i poäng per match. Snittar på 32,2. Cardinals ligger på plats nr 7 med 29,6.

3. Med superkvicke QB Kyler Murray leder Cardinals hela NFL vad gäller rushing yards per game. Snittar på 168,9 yards, vilket är riktigt bra. Det är här Seahawks måste stänga ner idag om de skall vinna. Seahawks tillåter 448 yards per outing och det är näst sämst i hela NFL. Om Seahawks får stopp på Murray, då vinner de den här matchen relativt enkelt.

4. QB Wilson var och är fortfarande i surret om årets MVP. Han inledde sina första sex matcher med att kasta minst tre TDs per outing. Nu i de senaste två matcherna som också blivit förluster har Wilson bara satt två TDs. Det räcker inte. Det finns flera anledningar till detta; bl.a. skador på deras running backs och den sargande offensiv lina som gjort att Wilson fått kasta mer än normalt. Det har också föranlett till att Seahawks offensiv har sett "enahanda" ut och framförallt "lättläst". De senaste två matcherna har den offensiva linan varit usel. Hela 11 sacks på Wilson. Det är inte godkänt, men skador är orsaken. Nu har inte Cardinals samma försvar som exv. Rams, vilket kommer göra att Wilson lär få mer tid i sin pocket. Även springspelet kommer rulla bättre om RB Carson eller Hyde gör comeback i afton (allt tyder på det). Noteras bör att när springspelet fungerade, då vann också Seahawks sina matcher. De löpte för ett snitt på 113 yards framåt och då vann man också.

5. Seahawks bör också involvera någon av sina TEs mer i matcherna. Mycket fokus på WRs Metcalf och Lockett. De har tre riktiga bra tight ends, men de används sparsamt. Med ett fungerande springspel i afton, då kommer Seahawks offensiv att vara mer "rörlig". Det är avgörande för mig när jag spelar i afton.

6. All-time stats lagen emellan berättar att 43 matcher har spelats och 21-21-1 är facit. Lika många vinster som förluster. Cardinals vann första matchen i början av säsongen.

Jag spelar Seahawks -2,5 i afton och bygger det på att Seahawks får tillbaka sina RBs eller en av dem och då kan QB Wilson får mer utrymme i sin playbook. Jag har också feeling för att Cardinals QB Murray kommer få mindre yta att springa på idag. Seahawks är också hemskt starka på hemmaplan. Det kan inte ha undgått någon. Jag spelar Seahawks -2,5 till oddset 1,90 hos Unibet . LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip