En av hela helgens mest omtalade match är den mellan Seahawks och Jets, där respektive lag står på 7-8 och där båda lag spelat allt sämre över de fyra-fem senaste outings. Nu är det win out som gäller för att nå slutspel och något säger mig att Jets lyckas vinna i afton. Främst för att laget (som borde vara som bäst de två närmaste åren) har kommande superstars på flera nyckelpositioner. Då tänker jag inte på deras QB även om White (som återvänder idag) är ett stort plus gentemot Wilson. Ha koll på WR Garrett Wilson och CB Sauce Gardner. Det kan vara så att dessa två herrar blir offensiv rookie of the year och defensiv rookie of the year. Det säger en hel del. MEN. Jets måste få till sitt spel som är en bra mix av springspel och pass. Med QB White vid rodret vet vi att hans receivers och TEs kommer få bollar. Ofta.

Seahawks var ett lag som alla i USA trodde skulle gå rejäl kräftgång när deras QB1 Wilson signade på för Broncos till ett sällan skådat pris och myntade "Let's ride!". Kvar hos Seahawks fanns då QBs Lock och QB2 Geno Smith. Det var inte många som gav Seahawks många segrar under året. Det som dock har hänt är som vanligt; Seahawks top management vann även den här trejden. Broncos Wilson har varit genant usel och Seahawks Smith leder flera statistikstaplar genom fint spel över året. QB Smith har verkligen förtjänat sin Pro Bowl-utmärkelse i år. Han leder hela NFL gällande bäst completion percentage och har +300 passade yards i fyra matcher över året. Smith har levererat in 3 886 yards med 27 touchdowns mot 9 interceptions. Han har varit bra. Punkt.

Idag är det är vinna eller förlora som gäller för två lag som började 6-3 och såg stabila ut. Min feeling är att Jets till slut repar mod och vinner den här matchen i afton. jag spelar Jets -1,5 till oddset 1,90 hos bet365.com.

Värt att notera:

1. Seahawks är 3-4 på Lumen Field emedan Jets är 4-3 på bortaplan.

2. Jets QB White är tillbaka som skipper för Jets och det har synts att han har omklädningsrummet med sig. Det är A och O för mig. När jag såg QB Wilsons klipp på sociala medier, där han ger sin offensiva lina en scooter innan fajten mot Jaguars, var det med ett tvehågset ansiktsuttryck och i mitt tycke ett uttryck som nästan såg desperat ut. Facit blev sedan en bänkning efter att Wilson presterat 9/18 pass för 92 yards och en interception. Wilson är ute ur Jets. Jag kan inte se honom spela en match till för laget. White däremot kanske inte är en nr 1 QB i nuläget, men en riktigt bra kille med bra QB2-rytm och jag är övertygad om att hans närvaro på planen kommer boosta Jets.

3. Seahawks har ett stort, stort bekymmer och det är att de ger upp hela 155,5 sprungna yards per outing. Snacka om öppen dörr. Om Jets får till sitt springspel idag kommer laget skapa bra förutsättningar för QB White att nå sina targets med omväxlande playcalling.

4. Jets har ligans fjärde bästa defense. De måste fortsätta stå upp i afton. Kan man hålla ihop försvaret, samtidigt som Seahawks fortsätter se svaga ut i springspelet, då är mycket vunnet för Jets.

5. Seahawks leder all time-stats vs Jets med 12-8.

6. Den stora frågan är; kommer Seahawks offensiv leverera in mot Jets tunga defense? Jag tror inte det. Jag är övertygad om att defensiven kommer vara i ansiktet på Smith hela kvällen och det kommer inte bli enkelt.

Som sagt; vinn eller försvinn. Det är förutsättningarna. Seahawks har två matcher hemma - Jets och Rams. Jag tror de förlorar båda. Jets behöver vinna mot Seahawks och Dolphins och det är ingen omöjlighet. Jets har flera ljusa år framför sig med det lag de har. De är i mitt tycke en riktigt bra QB i från stordåd framåt. Jets QB White måste leverera i afton och det tror jag han gör. Jag spelar Jets -1,5 till oddset 1,90 hos bet365.com.

Gott Nytt År!

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip