Det är som sagt ett antal matcher som inte har något alls som står på spel, men Seahawks (8-8) vs Rams (5-11) är en match, där Seahawks måste vinna för att ha en chans att nå slutspel. MEN. De måste också ha hjälp av Lions för att ta sig in. Skulle Packers vinna mot Lions är det just Packers som mot alla odds tar sig till NFL-slutspelet och det var de få som såg komma om vi backar ett antal veckor i tiden.

Seahawks har i alla fall den här matchen i sina händer. De måste vinna. Finns inget annat. Med den vetskapen kommer jag att lägga mitt speltips på rookie Kenneth Walker III springer över 75 yards på marken till oddset 1,74 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Det finns flera orsaker till varför jag väljer det spelvärdet, men två grundmurade vetskaper står över allt annat. För det första måste Seahawks vinna matchen. Rams är redan borta från slutpspel. Rams har ca 20 ordinarie spelare på skadelistan, däribland alla sina stora äss som QB Stafford, WR Kupp och försvarsbjässen Aaron Donald. Det är ingen lek att vara utan dessa tre. Den andra vetskapen är den som gillas mest. OM Walker springer för +64 yards blir han den förste RB i Seahawks historia med +1 000 yards sedan Curt Warner gjorde det 1983. Snacka om rookie-säsong!

2. RB Walker var monumental mot Jets senast och sprang för hela 133 yards mot ett relativt bra Jets-defense. Om vi ser till Rams run defense är de också relativt bra, men de var starka i början av säsongen, då laget hade bra spelare att tillgå. Nu är så icke fallet. De har +20 skadade spelare på sin lista och om vi kikar tillbaka på Rams fem senaste outing kopplat till run defense, har laget tillåtit ca 138 yards i snitt per outing. Det håller absolut inte och som jag ser det kommer Seahawks RB Walker få en toppendag på planen. Det är därför jag gillar +75 yards till oddset 1,74. Notera det.

3. Vad säger vi då om Rams? Det var ett bländande fjolår som avslutades med en Super Bowl-vinst och det fanns stora förhoppningar även för årets säsong. Bekymren började dock hopa sig tidigt med skador på många etablerade nyckelspelare, vilket har gjort att det här är en säsong som laget snabbt måste lägga bakom sig och se framåt. Frågan är också om HC McVay kommer vara kvar? Han kände sig urlakad energimässigt efter Super Bowl-vinsten i fjol och det har varit ett konstigt år för honom, då hans fru är från Ukraina (kriget mot Ryssland) och en rad andra saker. Jag tror McVay kommer ta en paus efter kvällens outing för att se vad han ämnar göra framåt. Det är många inom Rams som har en del beslut att ta. Det som varit positivt är att QB Mayfield skött sig med den äran sedan han hamnade i solen och värmen i Kalifornien. Det verkar som han funnit sig väl tillrätta. Men återigen; de har inget att spela för utöver HC McVays ev sista match i Rams...

4. Statistik från 1990 berättar följande: om ett lag är utslaget från "playoff contention" och möter ett lag som jagar en slutspelsplats i NFL torde rimligen statistiken tala för det lag som har att spela för och det stämmer till viss del, men ur ett spelvärde berättar även statistiken att linan oftast ligger på tok för högt kontra till utfall. Jag är övertygad om att Seahawks kommer vinna, men kanske inte med linans facit.

5. Rams är 1-6 på bortaplan och 0-4 utomhus. Notera det.

6. Seahawks är 26-24 mot Rams all-time.

Seahawks måste vinna för att ha en chans att få spela slutspel. Jag tror dessvärre Packers kommer sabba det för dem när Sunday Night Football rullar igång i natt, men att vinna på hemmaplan och gå 9-8 med det här laget är en bedrift i sig. Jag tror Seahawks vinner och jag tror RB Walker kommer ha en exceptionellt fin afton, vilket gör att Walker över 75 sprungna yards på marken till oddset 1,74 hos bet365 .con är taget.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip