Seahawks (2-0) tar emot Saints (1-1) och det är ett Saints utan ässet QB Brees som är borta i sex veckor pga tumskada. Istället kliver QB2 Teddy Bridgewater in och blir skipper. I grund och botten har Bridgewater de "tools" som krävs för att vinna med Saints, men han måste visa det direkt nu.

Seahawks då? 2-0 efter vinst över Bengals och Steelers. Jag måste tillstå att QB Wilson bär laget på sina axlar och gör det på ett imponerande sätt. Mot Steelers senast var han 25/29 på passen och fick ihop +300 yards med tre TD's. Han sprang också för ytterligare 22 yards på sex försök. Han är komplett. Det är hela tiden springspelet som måste lyfta sig. Seahakws har Penny och Carson och när de sköter sig har Seahawks väldigt många öppningar i sin spelbok. Jag gillar också valet av WR Metcalf som visat sig vara ett bra draftval. Han plockade in tre pass för 61 yards och en TD mot Steelers och är ett tryggt bollplank för Wilson. Jag gillar även Tyler Lockett som ofta är spelbar. 10 mottagningar och 79 yards mot Steelers. Den viktigaste statsen som gjorde att Seahawks vann till slut utöver mer gjorda poäng är antal first downs i matchen. 25 first downs mot Steelers 17.

Saints har de verktyg som krävs för att vinna med en av ligans bästa RBs i Kamara och en av ligans bästa WR i Thomas, men som sagt; då med Brees som QB. Jag hoppas och tror att Bridgewater får/tar bättre kontroll över sina pass och skapar förutsättningar till vinst, men som sagt; Seahawks är tuffa att möta. Särskilt på hemmaplan.

Värt att notera:

1. Seahawks är 8-2 ATS i deras 10 senaste matcher efter att ha tillåtit enkom 90 rushing yards i föregående fajt.

2. Saints kommer förlita sig på springspelet med Kamara och det gör att det kan bli ganska enkelt för Seahawks defense att reda ut playcallingen från Saints, även om HC Payton alltid har minst en räv bakom örat. Bekymret är att Seahawks run defense är bra 2019.

3. Hemmalaget är 4-1 ATS i de fem senaste matcherna lagen emellan. Hemmaplan är guld värd.

4. Saints med Brees är en Super Bowl-contender. Utan Brees är laget ett wild card för slutpspel. Han är en nyckelspelare för Saints och har varit så sedan Lützen-dimman 1632. Siffran gällande totala yards framåt efter Brees skada var 244 yards och det räcker inte överhuvudtaget. Teddy B var 17/30 för 165 yards. Huvva! Ha då i åtanke att Bridgewater tjänar 7,25 miljoner dollar 2019. Läge att göra sig förtjänt av dessa enligt min mening. Han har det i sig, men han måste leverera när "all eyes are on him".

5. Saints har bara vunnit EN gång i Seattle sedan år 2000. EN GÅNG!

Som sagt; Saints har ett bättre lag än Seahawks på samtliga positioner utom QB (i nuläget), men det är också den viktigaste positionen för att få igång offensiven. Jag har i alla fall feeling för att RB Alvin Kamara kommer trycka in en TD under matchen till 1,80 i odds hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip