Seahawks (9-2) vs Vikings (8-3). Det är status för båda lagen inför den här fajten - Monday Night Football!

Det är som sagt två elit-offensiver som möts i Seattle. Vi ser fram emot en tajt outing, där det blir små marginaler som avgör. Om vi ser över den kompletta statistiken inför matchen borde Vikings vara favoriter; deras defense är klart starkare än Seahawks, vars secondary har en del att önska. Det är svårt att inte gilla Vikings guldkantade "pass rush". MEN. Jag kommer dock gå på Seahawks i den här outingen. Det är hemmaplan. Russell Wilson har aldrig varit bättre med NFL-ledande 24 touchdowns på sin meritlista i år och Seahawks har inte förlorat mot Vikings sedan 2010. Det tilltalar mig.

Jag spelar -2 till oddset 1,80 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Seahawks QB Russell Wilson har 5-0 i rekord mot just Vikings inklusive playoff.

2. Senaste gången lagen möttes var 2018 och Seahawks vann med 21-7.

3. Vikings har ett bättre facit på bortaplan 2019 än på hemmaplan. Notera dock att WR-ässet Thielen är skadad.

4. Vikings QB Cousins har verkligen lyft sig sedan den interna kritiken från sina WRs. Han har en passer rating på 114,8. Om vi kikar på Seahawks QB Wilson har han 112.1 i passer rating. Två kvalitets-QBs, där ändå Wilson känns mer komplett.

5. Seahawks har genererat hela 24 turnovers mot sitt motstånd. Otroligt stark siffra. Nr 3 i hela NFL med den statsen.

6. Båda lagen behöver vinna. Seahawks för att komma närmare 49ers och Vikings för att krypa närmare Packers.

7. Båda lagen har en fullt godkänd springattack, där Vikings Cook har varit exceptionell. Han snittar på över 20 springspel per outing. Räkna kallt med Cook i kvällens match. Han är duktig, men Seahawks är pålästa. De vet att "stoppa Cook" är nyckeln i afton. Motsvarigheten i Seattle är Chris Carson och Rashad Penny. Jag gillade det jag såg hos Penny senast. Han sprang för 129 yards på 14 löpningar och satte en TD. Räkna med att han kommer få springa ofta även i afton.

Jag har sparat det bästa till slut gällande orsaken till varför jag spelar Seahawks -2 till oddset 1,80 hos Unibet . Den "orsaken" heter Seahawks QB Russell Wilson och hans spel när alla lampor och ljus lyser på honom dvs kvällsmatchen tillika Monday Night Football över hela världen och framförallt i USA. Wilson har en winning percentage på .817, vilket är remarkabelt. 24-5-1 är facit. 24 vinster! Det lär bli en toppmatch som ni inte får missa. Go, Seahawks!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip