Monday Night Football med två spännande lag som inlett bra i år. Seattle Seahawks förväntar man sig stordåd varje år så länge som laget är intakt gällande sitt defense och sin QB Russell Wilson. Buffalo Bills har överraskat positivt på mig i år via en riktigt stark defensiv, en stark offensiv (när RB McCoy är fräsch) och en QB i form av Tyrod Taylor som är ganska lika Wilson i sitt spel. Vad säger vi då om nattens matchup?

Jag kommer spela Seattle Seahawks -3,5 poäng till oddset 1,67.

Värt att notera som gör att jag spelar och tror på Seahawks:

1. Seahawks har vunnit de 10 senaste MNF, vilket är väldigt imponerande. 10 senaste Monday Night Football! Snacka om hög lägstanivå.

2. Seattles rush defense är ett av de bättre i ligan och det behövs ikväll, då Shady McCoy kommer agera RB1. Han har varit riktigt vass för Bills i år och just denna specifika matchup måste Seattle vinna, annars blir det tufft. Bills har har till dags dato bäst facit runt 15 yards eller längre springspel (totalt 27) emedan Seahawks är i delad ledning runt tillåtna 15 yards eller längre (totalt 3). Något säger mig att Seattle kommer äga denna fråga i afton.

3. QB Russell Wilson spelar klart och tydligt genom en skada i år. Han har haft fotbekymmer och det syns att den tidigare lika effektive passing pocket-QB som running outside the pocket-QB hellre tar kvicka och snabba beslut i sin passing pocket. Wilson har dock skött sig klart godkänt. På 241 kastförsök har han bara två interceptions, vilket är starka papper. Wilson gillar att hålla offensiven igång och med RB Christine Michael som spelat starkt även han, kan han kontrollera spelboken som han vill.

4. Seahawks är obesegrade hemma i år. Century Link Field är deras hemmaarena och här huserar det som i amerikansk folkmun kallas för "12th man" dvs publiken är ytterligare en spelare för Seahawks.

Jag är som sagt inne på att Seattles defensiv kommer stoppa Bills offensiv. Hemmaplan är en faktor och statistiken runt Seahawks gällande Monday Night Football är extrem. Den är också validerad.

Jag spelar Seahawks -3,5 poäng till oddset 1,67 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip