Gårdagens tidiga speldrag Giants och Steelers både sågs och kändes stenklara efter halva matchen, men det som är preseasons tjusning och även helvete är när second and third string-spelare kliver in och istället för att hålla upp spelet och visa upp sig inför sin organisation; ja, underpresterar de facto en masse. Då blir det svårt att tjäna ett par spänn. Nåväl; vi tar nya tag idag.

I kvällens första match kommer jag spela Kansas City Chiefs -3,5 till oddset 1,85 hos Unibet .se.

Kansas City Chiefs hade ett bra fjolår med 11-5 i bagaget. Dessvärre blev de snabbt utslagna i slutspelet (divisional round) och det kändes en aning snöpligt. I grund och botten är Chiefs ett bra lag. De sista dagarna före training camp startade adderade Chiefs fd Rams QB nr 1, Nick Foles. Andy Reid som är HC för Kansas var ansvarig för Eagles i många, många år och var den som stod bakom Foles succésäsong härförleden. Sedan dess har Foles trejdats och inte lyckats. MEN alla vet att killen kan och är det rätt spelsystem kan allt klaffa. Foles är dock backup-QB för Alex Smith. I afton vet vi att Smith skall spela hela första kvarten och sedan skall Foles hantera de efterföljande (minst två).

Några saker att ha koll på gällande Kansas City Chiefs:

1. Dorsey som är GM för Chiefs hävdar bestämt att årets depth chart för Chiefs är den bästa han managerat.

2. Håll utkik på rookien WR Tyrek Hill. Killen har verkligen imponerat i OTAs och training camp. Bra rörelsemönster och stora händer.

3. Kansas visade redan under fjolåret att deras defensiva lina är såväl ung som stark. Nu är spelarna ett år äldre och det har kittlats av klass hela träningscampen. Framförallt Chris Jones. Seahawks kommer få det jobbigt mot den linan.

4. HC Reid har sagt att han kommer matcha hela manskapet, men är mån om en vass start med mycket energi.


Motståndaren i afton är Seattle Seahawks som hade ett mellanår ifjol, efter att ha varit i två raka Super Bowls innan dess.

Några saker att ha koll på gällande Seattle Seahawks:

1. Laget har många spelare på skadelistan även bland second and third string-spelare, vilket kommer synas.

2. Enligt rapporter dryga 1,5 timmar före match berättar dessa att Seattles QB-stjärna Wilson inte kommer spela och istället kommer Seahawks matcha sina backup-QBs Boykin och Heats. Bägge har skött sig bra i training camp, men nu är det andra förutsättningar.

3. Seahawks har sina bästa RBs på skadelistan, vilket gör att vi kan förvänta oss ett delat jobb mellan Collins och Michael.

4. Luftar så många nya namn och gubbar i afton att inte ens HC Peter Carroll har kolla på alla.

Kansas City Chiefs spelar hemma och vill verkligen få energi direkt. Spelar sin riktiga QB enligt säkra källor i quarter 1. Det bör skapa minst 10-14 poäng. Det tror jag Seahawks får svårt att rubba.

Spelar Kansas City Chiefs -3,5 till oddset 1,85 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip