Jag har länge pratat om att Steelers (7-7) som då var 7-4 hade ett på tok för bra matchfacit i relation till prestation och vad laget egentligen kan. Nu har laget tre raka förluster och ser ut som "de ska". Samtidigt gäller fortfarande devisen att "winning organizations find ways to stay relevant no matter what happens". Nu syftar jag dock mer på Bengals (8-6) som jag räknat ut ett otal antal gånger, men vilket omklädningsrum; vilka coacher och framför allt - no quit - i det laget. Man ligger under med 17-3 i halvlek mot Vikings och det ser sådär ut. När krutröken lagt sig är man vinnare med 27-24 på övertid. När QB-ässet Burrow lämnade pga. operation av höger vrist trodde jag det var fullständig ridå för Bengals. MEN. In kliver Jake Browning och spelar toppfotboll med tre raka vinster som följd. Helt sanslöst, men samtidigt otroligt kul och viktigt för sporten. Browning har fem touchdowns mot tre interceptions över den här tiden.

Till denna outing är dessvärre Bengals WR-äss Ja'Marr Chase också borta pga skada, men flera av Steelers nyckelspelare är också borta som exv. QB Pickett och försvarsbjässen i secondaryn Fitzpatrick. I och med att Steelers QB1 Pickett är borta och det har varit svaga insatser av QB2 Trubisky får vi se QB3 Mason Rudolph spela igen.

Jag har stor tilltro till Bengals offensiv på marken och i luften med de pjäser som finns tillgängliga. Jag har ingen tilltro alls till Steelers springspel eller djupa bollar, vilket gör att jag kommer gå på Bengals borta mot Steelers. Bengals har ett lag för slutspelet trots alla skador och här gäller det att vinna!

Jag spelar Bengals -2 till oddset 1.83 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Bengals har tre raka vinster och jag har varit imponerad av RB Mixon som lyft sig en nivå. Han har tagit ett rejält ansvar och löpt sin starka och tuffa yards på sitt sätt och även varit tillgänglig som mottagare av bollar i luften. En riktig lagspelare!

2. Steelers har som jag redan nämnt kommit ner på jorden igen och ligger på en nivå som är skälig till deras spel. Nu skall QB3 Rudolph spela och i mina ögon kommer inte han fungera komplett i fyra kvartar. Han har inte gjort det hittills och kommer inte göra det nu. Bengals skall vara favoriter.

3. Steelers enda chans i den här outingen är om deras defense spelar lights out och även gör 1-2 takeaways; då kan de vara med och häxa, men de har skador och avstängningar i sin secondary som är tuff att komma över; se Fitzpatrick och Kazee (avstängning).

4. Bengals WRs Higgins och Boyd har verkligen steppat upp när det har behövts över de senaste matcherna. Higgins var enorm senast (och om vi ser till hela året har han varit hygglig; inte mer). Det är viktigt för QB Browning att han fortfarande litar på sina receivers och gärna testar "one on one" i djupa bollar.

5. Bengals Browning ser nästan ut som Burrow; poise, konsekvent, vågar, men framför allt skapar han spel som ger poäng framåt.

6. Bengals Hendrickson har 15 (!) sacks i år och det är nytt rekord för Bengals. Lycka till, Steelers-Rudolph i passningsfickan. Du kommer bli jagad.


Det är alltid kul att se lag som Bengals som alla räknat ut, men som fortfarande bara levererar. Imponerande! Steelers har ett bra defense och en bra HC, men som helhet är de på tok för tunna framåt. Jag spelar Bengals -2 till oddset 1.83 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip