Steelers (4-0) vs. Browns (4-1). I mina ögon match 1 av 2 i afton som har "världsklass-feeling" vad gäller inramningen den här söndagen i oktober. Den andra matchen är självfallet Brady vs Rodgers. Bucs vs Packers. DEN duellen kommer inte jag att missa. MEN först ut är fajten om AFC North; Steelers vs Browns och den har ruggig potential att bli något av en klassiker. Historien förtäljer att Browns INTE har vunnit på Heinz Field sedan 2003. Notera det. De har således INTE besegrat "Big Ben" som är QB hos Steelers.

Jag kommer spela Steelers -3 till oddset 1,85 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Steelers är 35-7-1 mot Browns sedan Browns återkom till NFL 1999. Browns är också det enda laget som inte vunnit AFC North efter nya strukturen 2002.

2. "Big Ben" Roethlisberger, QB Steelers har aldrig spelat bättre än vad han gör nu under hela sin 17-åriga karriär i NFL. Hans återkomst efter sin operation på höger armbåge (som många trodde skulle försätta Roethlisberger i en sämre situation än före skadan) har varit klanderfri. Vi pratar om en passer rating som berättar 110.4 (!). 143 pass, 10 touchdowns mot en INT är starka papper. Mot Browns är Roethlisberger 22-2-1 totalt sett. Snacka om stats! Han är en av 15 QBs med 15+ starter och .900 winning percentage mot ett specifikt lag sedan 1950. Idag ställs Big Ben mot Browns passing defense och de ligger på plats nr 19 hittills och det sänder inga bra signaler för Browns. Det innebär att Big Ben kommer få chansen att kirurgiskt dissekera Browns försvar i omgångar med sin nya spelkamrat Claypool som plockade in så många touchdowns senast att jag tappade räkningen. Boom!

3. En annan match i matchen blir den mellan lagens två enormt duktiga pass rushers; Browns Garrett och Steelers Watt. Vi får inte heller glömma Myles Garretts hjärnsläpp från fjol, då han smackade på sin hjälm mot backup-QB Mason Rudolph i Steelers. Garrett kommer alltid få leva med det idiotsläppet, men han kan bara bevisa för sig själv att det aldrig händer igen genom att agera smartare och återigen sätta upp enorma stats på planen. 2020 har han verkligen visat att han vill spela och orsaken till varför han var ett enigt NFL Draft-choice nr 1 när det begav sig. I år har Browns Myles Garrett lyft sig ytterligare och är redan i högsta grad med i surret om årets defensive spelare. Han har noterats för 6 sacks, 10 QB-hits, 3TFL (tackles for loss) och hela 3 forced fumbles. Ett monster! Hans enda uppgift idag är att "brotta" ner Big Ben. Frågan är om han kommer lyckas med det?

Steelers Watt är ingen blygsam viol det heller. Han kommer alltid in på planen med en sådan energi som gör alla andra runt honom bättre. Han har lärt sig mycket av sin storebror J.J.Watt i Texans. Till dags dator är Watt den yngre en av de ledande spelarna i det framgångsrika Steelers defense. Han har samlat på sig 4,5 sacks, 13 (!) QB-hits (pass upp, Mayfield!) och inga forced fumbles. Watt lyser upp Heinz Field och kommer göra så även idag.

4. Vad kan vi säga om Browns QB Mayfield då? Han har en superhög bästa nivå och en riktig låg lägsta nivå. Det kommer ta mognad från Mayfields sida att finna en rytm och balans i att ständigt hålla en hög lägsta nivå. Det är fakta. I år tycker jag dock frånsett fajten mot Ravens att han tar bättre beslut i tajta situationer. Det gillas. Han har dock knappt tränat i denna vecka, eftersom Colts defense gjorde allt för att lämna ett avtryck mot Browns. Mayfiels revben fick sig ett par rejäla törnar, MEN han kommer spela. Notera då att Mayfield får möta ligans kanske två bästa defense i två raka matcher. Huvva!

5. Steelers är rankade som nr 3 i total defense genom att "bara" ha tillåtit 301,5 yards per game i snitt. De har också bara släppt in 29 poäng hittills och det är riktigt bra. Steelers defense har kul på planen och det syns. Många yngre hungriga spelare med ett par "åldersmän" som CB Haden i secondaryn. Steelers kommer gå lång i år om det här håller i sig. När vi kommer till run defense har Steelers vid ett tillfälle, se vecka 14 2017, tillåtit +90 yards från en RB på Heinz Field.

6. Steelers har inte startat en säsong så här bra sedan discon var het i världen - se 1979. Browns har inte heller varit 4-1 sedan 26 säsonger tillbaka - se 1994 (HC då var Bill Belichick). Två riktigt fina lag med framtiden för sig. Det är dock viktigt att notera att i AFC North spelar också Lamar Jacksons Baltimore Ravens. Det är ett getingbo och om du vill nå slutspel är totalsegern extremt viktig.

Jag tror det här kommer bli en mycket sevärd outing, där Steelers skall vara favoriter med tanke på hemmaplan och sin starka statistik generellt sett mot just Browns. Jag spelar Steelers -3 till oddset 1,85 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip