Den sista matchen från den här Super Wild Card Weekend är mellan Steelers (12-4) och Browns (11-5). En helgrym klassisk outing, där Steelers skall vara klar favorit med tanke på Browns COVID-19-utbrott och skador på nyckelspelare. Jag hade haft Steelers som favoriter oavsett inför den här outingen. Steelers har nämligen haft lätt för Browns genom alla år och det är viktigt att ha med sig.

Jag är övertygad om att Steelers vinner den här matchen. Mitt spel lägger jag på Steelers -3,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Steelers är 35-7 vs Browns sedan år 2000 inkluderat playoffs. QB Big Ben är 23-2 mot Browns. Big Ben har själv vunnit 13 slutspelsmatcher. Browns som lag har 16 slutspelsmatcher sedan 1944. Stor fördel Steelers och Big Ben.

2. Browns har inte vunnit en slutspelsmatch sedan 1994. Då var Bill Belichick (just det; Patriots guru) head coach. Notera 1994! Vi pratar 26 år...

3. Steelers var det lag i NFL som tillät minst sacks över hela säsongen - bara 14. MEN det stoppar inte där, utan det är nytt NFL-rekord sedan Super Bowl startade.

4. Browns QB Mayfield har äntligen lärt sig att ta hand om bollen. Han har hela 127 pass utan en interception och det är riktigt bra. Han behöver vårda den i afton också även om Steelers defense kommer jaga honom minutiöst.

5. Browns har inte bara statistiken emot sig, utan även COVID-19. HC Stefanski är borta. Får inte coacha. Det är Stefanski som är normalt playcaller. Pro Bowl offensiva lineman Bitonio likaså. CB-ässet i secondaryn Ward är också borta. Nyckelpersoner. Det är lite uppförsbacke redan där.

6. Browns ger upp 247,6 passing yards per game. Det är inte rätt motståndare på andra sidan planhalvan idag när så är fallet. Steelers QB lär få bra med tid i sin passing pocket och då kommer han nagelfara Browns något svaga secondary.

7. Om vi synar respektive "edge" hos respektive lag är det följande som gäller: Browns styrkor är springspelet med Chubb och Hunt (snittar 148 yards per game på marken). Springspelet är Steelers största svaghet. Steelers passing defense är fenomenalt vassa med Fitzpatrick i förgrunden. Här måste Browns QB Mayfield vara extremt försiktig med sina pass. Han kommer ha nog med att kunna hantera Steelers defensiv med Watt, Heyward och Tuitt. Steelers är som sagt nr 3 i hela NFL mot pass; tillåter bara 194 yards. Special teams är också fördel Steelers. De får tillbaka kicker-ässet Boswell (satt 19/20 FG). Steelers "return guy" McCloud är en av ligans främsta, eftersom han är så kvick och oberäknelig.

Nej, Steelers skall vinna den här matchen. Browns kommer inte kunna stå emot Steelers grymma pass offense med tanke på sina skador på i sin secondary. Jag spelar Steelers -3,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo och är väldigt nöjd med det. Om du vill ha ett vettigt sidospel kan en interception på QB Mayfield ligga nära tillhands. Kika på vettigt odds.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip