Steelers vs Browns. Monday Night Football.

Två lag som i alla fall jag håller relativt högt i år, men där det ena laget verkligen visade balans, tolerans och en ihärdighet i premiären till skillnad mot det andra laget. Det lag som skötte sig med den äran var Browns.

Deras insats mot Bengals var en formidabel laginsats, där den offensiva linan spelade bra och där Browns defense med Garrett i framkant spelade på en helt annan nivå. DC Schwartz blitzade i tid och otid mot Bengals. När sedan QB Burrow var riktigt blek; ja, det blev kattskit för Bengals, men Browns behöver inte be om ursäkt. Apropå just bleka; Steelers outing mot vassa 49ers lämnade dessvärre en hel del övrigt att önska.

Jag kommer spela Browns RB Nick Chubb att göra en TD i afton till oddset 1.98 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Niners körde verkligen över Steelers i game 1. Steelers QB Pickett var allt annat än bra och lämnade matchen med ett facit som berättade att han kastade för 232 yards, med en TD och två interceptions, där Niners vann med 30-7. För QB Pickett står ”Murphys Lag” runt hörnet och väntar igen, eftersom Browns defense håller topp 5-klass, samtidigt som WR1 Johnson är borta pga. en hamstring. Lita på att HC Tomlin och OC Matt Canada kommer lyfta fram sina tight ends till denna outing. Det är ett måste. Freiermuth är duktig, men som sagt; Browns front 7 och secondaryn i defense är högoktanig. Jag tror Pickett får en jobbig afton igen.

2. Steelers är 30-10 på Monday Night Football. Det är en intressant stats som jag tar med mig.

3. Steelers fick ett annat dråpslag efter ljumskskadan på den defensive hjälten och ryggraden i Steelers defense; Cam Heyward.

4. Browns måste alla lag ta på fullaste allvar. Deras defensiva insats var ”thru the roof and beyond”. De körde ”man coverage” 50% av tiden och lyckades galant med det. Browns CB-duo fick max fem kastade bollar mot sig inalles på fjorton försök. Bengals superäss Chase hade fem mottagningar för låga 39 yards. Då vinner man inga matcher eller om vi vänder på kuttingen som Browns-fan = då vinner man många matcher.

5. Steelers var ett av få lag som såg riktigt bra ut under försäsongen och många hade dem som en ”sleeper contender”. Niners plockade ner laget direkt och det var en hård första outing. Nu är det game 2 och Steelers måste bara vara bättre, men frågan är om de mäktar med Browns defensiv? Offensivt var det svagt och om vi tittar på Steelers 36 senaste matcher har laget ”bara” gjort över +20 i 23 av dessa matcher. De har inte heller nått +400 yards. Notera det.

6. Det som alltid fungerar hos Browns är hur man aktivt jobbar med RB Nick Chubb. Han är enastående på så många sätt. Han sprang med bollen vid 18 tillfällen för 106 yards och tog även emot fyra passningar för 21 yards mot Bengals sedan. Det är alltid han som får chansen vid 1st and Goal.

För mig är det här en ”lurig” match, eftersom Steelers är bättre än vad de visade i debuten, men samtidigt har de skador på två nyckelspelare. När jag sedan vet hur bra Browns är känner jag att spelvärdet ligger på Browns. Jag viktar mitt spel mot en TD för Browns RB Nick Chubb till oddset 1.98 hos Unibet .com.


/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip