En av de mest intressanta matcherna är den som äger rum i Acrisure Stadium i Pittsburgh. Hemmalaget Steelers (2-2) som sett genant svaga ut på slutet mot ett Ravens (3-1) som börjat vasst. Två bra coachade och tuffa lag som verkligen tillhört de bättre lagen i ligan i många år. MEN när det gäller Steelers är två segrar ett mysterium, eftersom deras offensiv har sett milt sagt bedrövlig ut. Nu möter man en superstar i QB Lamar Jackson och det blir inte enklare, utan dubbelt så tufft. Om vi därtiill adderar +5 (!) spelare på skadelistan för Steelers; då förstår ni att dagens uppgfit är allt annat än enkel.

Jag kommer spela Ravens -3 i halvlek till oddset 1.95 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Steelers insats i vecka 4 var en formidabelt usel insats framför allt på den offensiva sidan av bollen. För andra gången i år fick laget stryk med +20 poäng, men det värsta var ändå alla skador som de fick på köpet. Det var många som trodde att Steelers och QB Pickett skulle få styr på skeppet mot ett Texans som få har någon större tilltro i år. Resultatet blev tvärtom, då Texans offensiv rullade på riktigt inspirerande.

2. Steelers har vunnit fem av de sex senaste outings mot Ravens. Det är en statistik som man måste beakta, men samtidigt har Ravens via nya offensive koordinatorn Monken en ny intressant offensiv som gett QB Jackson perfekta förutsättningar för att spela sitt spel. Mer passvariation än löpningar och det känns som Lamar frodas. DET är ingen bra signal för Steelers. Då har jag fortfarande inte berättat att Ravens defense bara tillåter färre än 15 poäng per outing.

3. Både WR OBJ och CB Marlon Humphrey är tillbaka i Ravens i afton. Imponerande att se Humphrey så snabbt tillbaka efter sin skada. Det är dock två toppspelare som ger Ravens än mer tyngd på sina skilled positions.

4. Ravens pass rush har kommit till live via rekryteringen av journeyman Jadeveon Clowney och Kyle Van Noy. Framför allt Clowney har skött sig exemplariskt efter fyra veckor. Han har 19 pressures och två sacks som facit. Van Noy hade 15 pressures och en "pass deflection" mot Browns.

5. Steelers vs Ravens är ett s.k. klassiskt rivalry i AFC North. Ravens är 3-1 och Steelers är 2-2. Det säger mer än vad du tror. Steelers 2-2 är i överkant emedan Ravens skulle kunna vara 4-0, utan att egentligen imponera. Mot Browns tyckte jag dock att Ravens football sken igenom och kändes väldigt stabil. Steelers har inte funnit sin offensiva "footing" ännu under OC Canada och just Canada kommer nagelfaras i afton.

6. Texans vinst över Steelers med 30-6 var ett resultat som gjorde Steelers HC Tomlin djupt orolig. Med all rätt. Texans är ett lag som är mitt i en rebuild, samtidigt som Steelers måste fortsätta växa med QB Pickett. Han var inte bra senast och det känns inte som han tagit det kliv som förväntats av honom. I alla fall av det vi sett efter fyra veckor, men ett snitt på 15.5 poäng framåt per outing håller inte. När du sedan ställs mot ligans nr 3 gällande passing defense (med tillskottet Humphrey i afton som gör secondaryn än starkare), då är förutsättningarna en aning mörka.

7. De facto har Steelers offensiv bara fått ihop fyra touchdowns över fyra matcher. Nu möter de en av ligans bästa defense med flera spelare på skadelistan. Jag kan inte riktigt se hur Steelers skall mäkta med att stå emot ett tufft defense? Jag ser att Ravens tidigt kommer komma till ledning och därifrån skall de slås. Jag har inte feelingen för att Steelers kan vända på en tappad ledning som de spelat över de senaste fyra veckorna.

Jag tilltalas av Ravens -3 redan i första halvlek. Oddset hos bet365 .com berättar 1.95 och jag tar det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip