Steelers tar emot Texans hemma på Heinz Field. Steelers är favoriter och skall så vara. Jag ser mest fram emot att se hur Texans skall "tackla" Steelers defense?! Finns det något botemedel eller kommer QB Watson vara mer i gräset än någonsin tidigare? Jag är övertygad om att Steelers kommer vinna den här outingen.

Jag väljer att spela Steelers -3 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Värt att notera:

1. På den defensiva sidan av bollen har Steelers sett brutalt starka ut efter två veckors säsong. Defense blitzar 57.8% av sina snaps. Om vi gör en stilla jämförelse med andra NFL-lag i samma kluster dvs. topp 7, då är Steelers helt ensamma på den nivån. Efter två veckor har Steelers en "pressure rate" på 45,6%. Lag nr 2 är Bills me 30%. Även om QB Watson är en jättetalang och en smart QB är frågan; HUR skall han lösa kvällens tuffa matchup?! Se upp med J.J.Watts yngre broder T.J.Watt som leder hela NFL i kategorin "pressure rush win rate" med 43%. Starka papper!

2. QB Big Ben har börjat bra. Han är en elitquarterback och har varit så i många, många år. Han är nr 4 i hela NFL vad gäller att få iväg bollen snabbt efter en snap, samtidigt som han i år är mer försiktig med långa bollar som tidigare i hans karriär varit ett signum. Missförstå mig rätt; Big Ben kommer kasta om han ser en möjlighet, men han tänker 1-2 ggr före han kastar långt. Det är facit efter två veckors spel.

3. Steelers RB-spel har de senaste åren, efter Bells frånfälle, varit riktigt svagt. I år har RB-tandem Conner och Snell snittat på 125 yards per match, vilket är en stor framgång. Det kommer vara facit nr 1 idag för HC Tomlin; att rulla igång offensiven med springspel.

4. Steelers WR Smith-Schuster kommer spela idag och det är viktigt för helheten i Steelers offensiv. Det ger dem en fullgod dimension i sin playcalling som kommer innefatta mycket springspel, men sedan spel mot WRs och TE Ebron.

5. Texans QB Watson har, trots 0-2 (laget har mött Chiefs och Ravens = inga lätta motståndare) spelat riktigt bra. Han har 528 yards och även löpt för ytterligare 44 yards. Problemet är dock det vi nämnt i ingressen; han blir ofta sackad. Väldigt ofta. Åtta gånger i marken och ständigt hårt pressad i sin passningsficka. Ingen pallar det över en säsong och här måste Texans skydda Watson bättre. Frågan är dock om de har manskap till det? Nja. Idag mot ett Steelers som har 10 sacks på två matcher, vilket skulle landa på ca 80 sacks när säsongen är över = helt enormt.

6. Texans defensiv är allt annat än bra i år. Två matcher spelade dock mot kanske NFLs topp 3-lag, men att tillåta 396 yards springspel dvs på marken är odugligt. Ravens sprang förbi dem i åttor senast med hela 230 yards på marken.

...som avslutning; Steelers styrkor är Texans absoluta svagheter; hög press på QB = Watson kommer se "spöken" av T.J.Watt, extremt svagt run defense = Conner och Snell kan få en field day på Heinz Field och sedan Big Bens pulvrisering av Texans secondary när tillfälle ges. Big Ben är som sagt (hittills är bäst att tillägga) väldigt försiktig med bollen och det gör att Steelers spel ser väldigt bra ut. Nej, Steelers är dagens bästa spel. Jag spelar -3 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo . För dig som söker ett specialspel är TD på Ebron i Steelers ett fullgott val.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip