Steelers vs Vegas i vad jag tror blir en häftig match.

Steelers var bra mot ett tamt Bills, där just Bills QB Allen var stressad mest hela matchen pga. Steelers ruggiga pass rush. Vegas avgjorde i förlängningen mot Ravens. Offensivt producerade Vegas hela 491 yards framåt, vilket var det mesta antal yards sedan 2018.

Dagens outing känns dock väldigt lurig i och med att Vegas har 13 ordinarie spelare ute pga. skada och däribland RB Jacobs. Men det som blir allra tuffast för Vegas att hantera är alla skador på sin offensiva lina efter match 1 förra helgen, Den är likt en schweizerost. Det som dock imponerar med Vegas är att de verkar ha 10 liv i en match. De studsar ofta tillbaka och deras matcher brukar avgöras med liten marginal.

Jag håller Steelers som klara favoriter i matchen och de skall vara favoriter efter en bra insats mot ett stirrigt Bills i premiären. Det jag inte gillar är att linan ligger på drygt en TDs fördel (6 poäng). Det brukar bli tajta matcher när Vegas spelar…

Jag har dock feeling för att QB Carr och Vegas offensiv blir ganska endimensionell i och med alla skador plus Steelers enorma pass rush kommer skapa oreda. Det gör att spelet på att Carr gör minst en interception är taget till oddset 1,78 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Två viktiga saker att hålla koll på i afton. Steelers RB Harris kommer bli mer aktivt engagerad. Stor, tuff back som springer hårt framåt. Med vetskapen om tuffa skador hos Vegas kommer HC Tomlin snabbt skapa förutsättningar för Harris att springa ofta. Han vill variera Steelers offense. Även QB Big Ben vill se en större variation framåt. Vi vet dock att Big Ben kommer kasta många yards kanske +300 yards, men även han vill få igång springspelet. Ha koll här.

2. Vegas offensiva lina är som sagt totalt sargad, vilket är tufft att hantera. HC Gruden har fått använda hela veckan till att ”dribbla” med just den svaga länken pga skador. Det är klart att Vegas har en vettig trupp, men med så många skador kan vi anta att Steelers Tomlin kommer skicka sin pass rush konstant mot QB Carr, vilket gör att Carr kanske kommer se ”spöken” till slut. Jag är helt inne på att det kommer kastas minst en ”kråka” som Steelers secondary kommer utnyttja. Det är därför jag finner ett vettigt spelvärde i att Carr kastar minst en pick.

3. Steelers var underdogs mot Bills, men de lyckades spela en perfekt match och det mest tack vare sin offensiva lina och sin secondary. Det var en perfekt genomförd match som gav betalt. Om vi kikar på den pass rush som Watt och Heyward skapade mot ett skadefritt Bills senast; hur skall Vegas orka stå emot med den skadedrabbade situation de befinner sig i? Jag tror inte att det går. Dessutom kommer nyförvärvet Ingram pushas än hårdare idag. Med det tryck som kommer läggas på QB Carr kommer det komma ett par snabba beslut som inte har täckning.

4. Mot just Bills satte Steelers defense ett enormt tryck mot Bills QB Allen. Det var pressure på pressure på pressure, utan att blitza. Idag, med Vegas skador, kommer HC Tomlin med garanti attackera Vegas QB Carr. Sanna mina ord. Detta kommer som sagt att skapa stress och svaga beslut för Carr och indirekt ge förutsättningar för Steelers secondary att plocka in minst en pick.

5. Ha en extra koll på Steelers WR3 i nuläget; Chase Claypool. Han tog emot pass för 45 yards på tre mottagningar, men han var trygg och stabil matchen i genom. Nu vet vi att Vegas kommer vara brandskattat i sin defense och måste prioritera sin secondary på Smith-Schuster och Johnson som är WR1 och 2. Det gör att Claypool kommer få chansen ofta i afton. Claypool har bra händer och rör sig smidigt. Jag säger pass på. TD-spel på Claypool som sidospel är intressant.

Jag spelar som sagt på att Steelers kommer detronisera Vegas ur samtliga sekvenser i spelet och tar spelet Carr +0,5 interception till oddset 1,78 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip