I år spelas Super Bowl i Las Vegas på Allegiant Stadium den 11 februari. Chiefs med QB Mahomes i spetsen är favoriter till 7 gånger degen och jag har svårt att gå emot dem och alla snackar om en dynasti som när Brady spelade för Patriots och jag är benägen att hålla med. Chiefs har de facto fem raka AFC Championship-matcher och tre Super Bowl-framträdanden under samma period. Det är riktigt bra. Jag tycker mig också se hur Chiefs organisation axlar manteln som "jagad" på ett bra sätt varje år. Det finns ett sådant djup i truppen och de har ett par av NFLs bästa spelare på viktiga positioner. Där de bara är "hyggliga" har de en kommitté av bra spelare som är homogena i sina roller och spelar som ett lag skall.

Chiefs har ligans bäste QB i Patrick Mahomes. Jag har redan skrivit spaltmeter om honom, men det är ett äss och han är bara dryga 28 år gammal. Wow! De har också ligans bäste TE i form av Travis Kelce som är som ett fint årgångsvin; han blir bara bättre och bättre. MEN det som dessa två herrar har som få andra lag har är deras närvaro och entusiasm i omklädningsrummet. Det är två giganter som leder på plan och inne i omklädningsrummet. Det sistnämnda är så innerligt viktigt. Ta exempelvis Eagles som ett bra exempel här också. Alla följde och trodde på Hurst, eftersom han visade att han kunde spela. Han vek aldrig undan när chansen kom, samt att Eagles offensiva lina tog honom under sina...vingar. Det är här du formar laget.

Mahomes har verkligen varit outstanding under de senaste åren. Han har under rätt lång tid en stark WR1 (se Hill som är borta nu) och en exceptionellt bra TE i Kelce. MEN bakom dessa är det en diger lunta med bra receivers utan att vara äss. Det spelar ingen roll för Mahomes. Det spelade inte heller Tom Brady någon roll (han hade Moss som var "one of a kind"), men utöver det har det varit bra receivers, utan äss-känslan.

Vad kan hindra Chiefs i år? Det är en tuff AFC, utan tvekan, men den största motståndaren har Chiefs mot sig själva. Det handlar om att spela sitt spel och hålla huvudet kallt. Vara ödmjuk inför vad som komma skall och sedan ta det därifrån. Värsta opponenten mot en ny Super Bowl är inte vinnaren i NFC, utan det är endera Bengals, Jets eller Bills från AFC som kan häxa. Jag tycker mig redan ha sett hur 49ers har problem med att stå upp mot Mahomes och Chiefs olika assignments i offensiven.

Jag nyper Chiefs till oddset 7.00 gånger hos bet365 . De är väldigt nära en dynasti som Patriots haft vid två tillfällen.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip