The Greatest Show on Turf är äntligen här igen - Super Bowl LVII. Jag älskart!

Det är dagen då hela USA står helt stilla och varenda grill i landet går för högtryck. Det kommer konsumeras 325 000 000 gallons of beer (ungefär lika mycket som 493 fyllda OS-bassänger). Det kommer konsumeras 1,45 miljarder chicken wings under hela Super Bowl-söndagen. Världsartisten Rihanna gör en mini-comeback efter mammaledighet och passar självfallet på att släppa ny musik när hela världen får se henne live. Det kommer också släppas en Apple TV-dokumentär om artisten i samma veva. PR at it's best! Det är ca 100 miljoner tittare.

Jag kommer släppa ett antal speltips längs veckan fram till nattmanglingen från söndag till måndag, då allt avgörs. Mitt första speltips är vem som kommer bli hela söndagens MVP. Vilka är det som är med och väljer matchens MVP? Det måste vi reda ut direkt. Det är 16 invigda mediepersonligheter som alla är på plats live + en s.k. "fan vote" som pågår under matchen. Utifrån dessa kriterier väljs sedan matchens bäste spelare ut.

Min MVP för Super Bowl LVII heter Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs. Jag får oddset 2,30 hos Unibet och kommer nypa det.

Värt att notera:

1. Det är rimligt att anta att det lag som vinner Super Bowl LVII har MVP i sitt lag. Det är en förutsättning. Just rollen som quarterback i NFL är nästan som att säga amen i kyrkan. Chiefs Mahomes är i mitt tycke den bäste quarterbacken i NFL för dagen och har varit ett äss över flera år. Om han slutade idag skulle han väljas in direkt i Hall of Fame. Han har redan vunnit MVP för Chiefs i samband med Super Bowl LIV. Noteras bör att killen inte ens är 28 år fyllda. När han vann titeln för ett par år sedan såg han till att vända underläge 10-20 mot 49ers till vinst med 31-20 när krutröken lagt sig. Mahomes ÄR alltid som bäst när det gäller som mest. NFLs svar på NBAs Michael Jordan.

2. MVP brukar ofta hamna hos vinnande lags quarterbacks. Om vi ser till Mahomes magiska insats mot Bengals, där alla stats pekade mot en Burrow-vinst. Noteras bör att Mahomes inför denna outing hade "high ankle sprain", vilket är en riktigt jobbig fotskada. En "normal" atlet spelar inte efter drygt 7 dagar, men Mahomes är inte som alla andra. Han spelade OCH han var enorm! Han satte 29/43 pass för 326 yards och två touchdowns till det, utan att vara helt fräsch. Vi pratar om kanske 60-70% normal mobilitet. Under gårdagens media day i Arizona berättade Mahomes att han var "ready to go" och kände sig bättre än någonsin. Det är klart han säger så, men han är med all garanti i världen bättre tills på söndag.

3. Mahomes gick igenom skärselden mot Bengals med kass fot, dålig mobilitet och med tre WRs som lämnade matchen pga. skador. Smith-Schuster, Toney och Hardman försvann allihop. Detta till trots lyckades Mahomes och Chiefs betvinga Bengals. Imponerande! Till matchen på söndag kan vi räkna med att alla tre ovan kommer spela. Notera det.

4. Någon kommer skrika sig hes och säga; "...Eagles har ligans bästa pass defense med ett tillåtet snitt på 180 yards per match". Det stämmer. MEN Eagles har mött relativt "hyggliga QB's" över året, men ingen som Mahomes. Han är minst en nivå upp OCH han var varit på den stora scenen tidigare och har dessutom vunnit Super Bowl LVI.

5. Chiefs Mahomes kommer bära sitt lag på sina axlar. Han är medveten om det. Han har också bra spelare runt sig även om WR Hill är borta sedan de senast spelade i en Super Bowl. Det som gör Mahomes till ligans bäste QB är att han alltid finner sina spelare och det behöver inte vara WR1, utan det kan vara TE2. Han. Finner. Sina. Spelare.

6. Chiefs HC Andy Reid som var coach för Eagles åren 1999-2012 vet hur en slipsten skall dras. Det är tredje Super Bowl-framträdandet över de fyra senaste åren. Reid vet att hans stora uppgift under matchen är att stoppa Eagles springspel. Om han lyckas med det, då kommer Mahomes med sina playmakers som Kelce, Valdes-Scantling, Smith-Schuster och Toney för att nämna några, leverera i offensiven.

Mitt första speltips inför årets Super Bowl LVII är att Chiefs QB Mahomes går vinnande ur den här striden. Han är en nivå upp kontra Eagles Hurts. Han VET och han KOMMER bära laget på sina axlar. Med minsta lilla skydd från sin offensiva lina kommer det att gå vägen och orsaken är enkel; Mahomes finner alltid vägar att nå sina medspelare. Det är hans styrka.

Jag spelar Chiefs Mahomes att bli årets MVP till goda oddset 2,30 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip