Det här spelet håller också ett starkt spelvärde. Chiefs är en s.k. "offensiv juggernaut" som via sin QB Mahomes har lätt för att göra många poäng framåt. Jag har verkligen svårt att se hur Eagles skall kunna hålla tillbaka Chiefs i poänggörandet framåt och då är oddset 1,89 hos Unibet.com väldigt tilltalande. Det tar jag direkt.

Vört att notera:

1. Jag har redan i tidigare spelförslag pratat väldigt gott om Chiefs Mahomes och det av goda anledningar. Jag tror Chiefs relativt enkelt kommer sätta upp +24,5 poäng på tavlan i och med Mahomes grymma dominans i slutspelsmatcher. Han är 10-3 och snittar +300 passade yards över dessa matcher. Han är en versatil spelare som är livsfarlig, då han lämnar sin passing pocket, eftersom allt kan hända. Han tar de svåra passen för att han litar på sina receivers och då främst TE Kelce. Eagles kommer få stora problem med att hålla Mahomes i fickan och med den ansatsen är jag övertygad om många poäng framåt för Chiefs. Mahomes har vunnit Super Bowl en gång. Han har också vunnit MVP en gång. Han har varit i fem (!) raka AFC Championship games. Det får mig att tro att Chiefs är en nivå upp på QB-positionen.

2. TE Kelce har till dags dato under årets slutspel snittat +175 mottagna yards över 21 mottagningar och adderat tre touchdowns till den mixen. Han är livsfarlig och svår att täcka.

3. Jag har följt mediabevakningen av Super Bowl-veckan varje dag och Mahomes tokgillar att vara underdog, vilket för mig egentligen är obegripligt. Jag har Chiefs som vinnare av årets Super Bowl pga. just denne Mahomes. Ingen har kunnat stoppa honom hittills; inte ens en relativt jobbig skada. Eagles är ingen lätt uppgift, men jag vill först se att något lag kan hålla Mahomes från att producera mindre än +300 yards. Gör man det, då kan Eagles vinna, men om min beräkning om +300 yards framåt, då är det också många poäng på tavlan för Chiefs.

4. Det är Chiefs femte besök till Super Bowl och det tredje besöket över de fyra senaste åren. Chiefs har varit topp 1-3 i NFL sedan QB Mahomes tog över nycklarna som skipper.

5. Chiefs är 4-0 i år när de mött lag från NFC. Notera det.

6. Chiefs var ligans bästa offensiv under grundsäsongen och snittade +29 poäng per outing.

7. Chiefs får tillbaka samtliga spelare som gick ner i matchen mot Bengals. Det innebär tre WRs + en riktig bra CB i Sneed.

Jag kommer testa Chiefs +24,5 poäng under Super Bowl LVII till goda oddset 1,89 hos Unibet.com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip