Chiefs Travis Kelce är den i särklass bäste TE som finns att tillgå i dagens NFL. När Rob Gronkowski valde att "gå i pension" har Kelce bara blivit bättre och bättre. Som ett årgångsvin. Nu till helgen avgörs Super Bowl och i min värld är just Chiefs Kelce som har det bästa spelvärdet gällande att göra en touchdown i matchen.

bet365 .com ger oss goda 1,90 på Kelce TD och det känns givet.

Värt att notera:

1. Kelce klev in i NFL redan 2013 som draft pick nr 63 (tredje rundan). När man läser hans kontrakt som signades för 4-år för totalt 3,126 miljoner dollar måste Chiefs vara helnöjda. År 1 var en chimär av olika anledningar, men år 2 small det till. Han tog emot 67 pass för 862 yards och fem touchdowns. Året därpå blev det 75 mottagningar för 875 yards och fem touchdowns. Chiefs förstod vad de hade och valde att förlänga Kelce för ytterligare 5 år för 46 miljoner dollar, vilket är ett enormt vasst värde för Chiefs. Kelce har dominerat sin position (tillsammans med Gronk) och hans värde har bara gått upp, men Chiefs och Kelce har värnat varandra över alla år. Om vi ser till Kelces cap hit ligger den bara på plats nr 7 bland dagens TEs i ligan.

2. Super Bowl LVII blir en riktigt spännande matchup mot ett Eagles som är nr 1 i NFL gällande "pass defense". Kelce har spelat 17 slutspelsmatcher, vilket motsvarar en hel NFL-säsong. Om vi kikar på statistiken runt dessa 17 slutspelsmatcher har Kelce 127 mottagningar för 1 467 yards med hela 15 touchdowns. Det är elit rakt över plus att rutinen finns där. Ett klockrent spelvärde. Notera det!

3. Chiefs Kelce stats anno 2022-2023 har varit imponerande. Han har vid 33-års ålder haft karriärsbästa resultat för antal mottagningar (110), antal yards (1 338) och totalt antal touchdowns (12). Han har hela sju säsonger över 1 000 mottagna yards, vilket i sig är enormt bra. Det skall noteras att Kelce är Chiefs nr 1 receiver som TE. Starka papper! Det som gör det än starkare är att när WR Hill försvann förstod motståndarna att Kelce skulle bli "Mahomes go to guy" och har satt upp extra bevakning på honom, men det har inte spelat någon roll. Kelce har dominerat över hela säsongen.

4. När jag läser att Kelce över de senaste fem åren bara har Vikings Jefferson, Saints Thomas och Bucs Jones framför sig i statistiken angående snittade yards per route run, där Kelce är placerad i sloten eller på utsidan (som en klassisk receiver), förstår man än mer hans storhet som fotbollsspelare.

5. Med Mahomes som skipper för Chiefs har dennes "connection" med Kelce gett 54 spel som varit över +10 yards och hela 78 first downs-mottagningar. Kelce är också grym i red zone. Insidan av 10 yards-linjen har han 13 mottagningar för 8 touchdowns. En unicorn helt enkelt.

6. För mig kommer det bli extra kul att se just "matchen i matchen" mot Eagles pass defense. Det är som sagt två lagstyrkor som möts. Eagles har max tillåtit 70 yards av en TE i år och bara släppt till totalt tre touchdowns. MEN Eagles har inte mött en TE av Kelces kaliber.

Jag är helt övertygad om att Chiefs Mahomes kommer ha ett antal tricks i sin påse som vanligt och om han skall få ut bästa möjliga effekt av dessa tricks bör TE Kelce vara med i den mixen som mottagare.

Jag spelar Kelce TD till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip