Thursday Night Football och två lag som är svårbedömda. Framförallt Tampa Bay. Ny regi i Tampa, men QB Winston kör sitt andra år och jag tycker inte han varit så bra som jag trodde att han skulle vara år 2. Detta var alltså Tampas draft pick nr 1 för två år sedan. Han var helt OK år 1, men i år när du förväntar dig en utväxling till nästa nivå och killen står och stampar = not good.

I Atlanta har det varit tvärtom. Matty-Ice; Falcons rutinerade QB har gjort sin bästa säsong hittills och varit en stor anledning till varför Falcons leder NFC South med 5-3 på åtta matcher.

1. Tampa Bay har som sagt en QB som börjat riktigt ostadigt under 2016. Utöver det är deras springspel skadedrabbat och idag startar rookien Peyton Barber. Det är alltså Tampa Bays fjärde (!) RB under 2016. Vi kan lugnt konstatera att Tampa Bays offensiva lina är en aning...shaky. QB Winston kommer kasta ofta i afton. På både gott och ont. MEN en playbook utan springspel är som sagt en hyggligt vag sådan. Inte bra.

2. Matt Bryant, Falcons kicker är absolut fenomenal. Killen har varit stekhet och satt 11/23 field goals och det är viktigt.

3. Matt Ryan, QB i Falcons leder hela NFL i pass. Totalt 2636 yards. Addera sedan till att Ryans passningskamrat, WR Julio Jones ligger tvåa i hela NFL i receiving yards med 859. Lägg även till Vic Beasley som ligger trea i hela NFL i sacks med 7,5.

4. Vad säger då all denna stats? Jo, till skillnad från Tampa har Atlanta Falcons en mkt väl fungerande offensiv. De har en kicker som sätter nästan alla sina field goals och har en av ligans tuffaste på att jag QB's i form av Vic Beasley. Om jag vore Tampa skulle jag vara väldigt restriktiv med att göra turnovers i afton...

5. Överlag är Tampa Bay ett mediokert lag. Atlanta Falcons är ett bra lag.

Jag spelar Falcons -3,5 till oddset 1,80 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip