Slutspelet i NFL är äntligen här. Vi inleder med Super Wild Card Weekend med Texans mot Browns i vad jag tycker kommer bli en härlig outing mellan två överraskningar i år.

Texans har gått från botten till slutspel på ett imponerande sätt. Träffar du rätt vad gäller HC och sedan får en franchise-QB i draften; då kan det bli så här bra. Det har varit ett monumentalt skifte hos Texans och det har varit en fröjd för ögat att se rookie-QB Stroud spela i år.

Om vi sedan snabbt ögnar igenom Browns har deras defense varit "the apple of everones eye" genom hela året lett av DE Myles Garrett. Browns defense var nr 1 i NFL (total defense) genom att bara tillåta 270 yards per game, vilket är en oerhört stark siffra. Seahawks tillät 267 yards med "Legion of Boom" 2014 som jämförelse.

Browns är bra; ej tu tal om det, men X-faktorn har Texans i form av QB CJ Stroud. Det är så jag ser på det.

Jag tycker linan ligger fel och väljer att gå på Texans. Jag nyper spelet Texans +2 till oddset 1.95 hos bet365 .com


Värt att notera:

1. Vi måste ändå börja med Browns QB Flacco som låg på soffan till vecka 13. Sedan kom det skador på Browns QBs och in kommer Super Bowl-vinnaren och MVP med Ravens, Joe Flacco in och gör braksuccé. Det är så otroligt inspirerande att se - "gubben" kan ännu. Han satte nytt NFL-rekord i år genom att ha +250 yards och 2 TDs i varje match i fem raka matcher. Fantastisk stats. Han nådde dessutom +300 yards i fyra av fem matcher, vilket är ruggigt bra. Han har sedan vecka 13 varit nr 2 i NFL med 1 616 yards och 13 TDs. Flacco har spelat många slutspel och har grym rutin. Han är 10-5 i 15 starter. Av dessa har han vunnit sju på bortaplan. Notera det.

2. När slutspel summeras brukar det vara det lag som gjort minst turnovers som nått längst fram. Texans var nr 3 i NFL gällande minst turnovers under grundsäsongen. Notera det. Ett välcoachat lag som inte ger bort många penalties.

3. Nu till C.J.Stroud, Texans QB. Han har under sin rookie-säsong kastat för 4 108 yards med 23 touchdowns och en passer rating som berättar 100.8, vilket är enastående. Han rör sig så elegant och har en arm som är lika stark som en oxe. Notera det.

4. Texans vann sin division AFC South för första gången sedan 2019.

5. Texans får tillbaka sina två bästa edge rushers till den här outingen och det är värt mycket. MEN. Notera också att Will Anderson, Andrew Beck, Maliek Collins, Jonathan Grennard och Sheldon Rankins är spelklara. En enorm boost för Texans defensiv. Just det; WR-veteranden Robert Woods är också spelklar i afton efter att ha varit borta en längre tid. Han har tagit 40 pass för 426 yards och en touchdown. WR Noah Brown är också han spelklar efter att ha varit borta. Han har snappat upp 38 pass för 567 yards och två touchdowns. Texans är hela och fräscha perfekt in till slutspelet. Viktigt!

6. Browns Garrett har inte haft många som kunnat hantera honom bland de andra lagens offensiva linjemän, MEN Texans LT Tunsil har varit formidabel mot Garrett. En pressure på 40 matchups. Det är en pressure rate om 2.5%. Notera det.

7. Browns defense och springspel är Texans nöt att knäcka och jag tror de löser det. Texans passing attack är lagets elixir och med tanke på att Browns har en del skador i sin secondary kan det bli tufft.

8. När lagen möttes i vecka 16 (Texans hade flera spelare borta) svarade Browns WR Cooper för en historisk outing med 265 yards på 15 targets med 11 mottagningar. Här måste Texans secondary vara på tå, annars blir det tufft.

9. Notera att Texans är 3-0 när RB Singletary når +100 yards på marken. Texans stora chans är att ha en balanserad offensiv.

10. En sista notering, men ack så viktig. Browns kicker Hopkins är borta i afton. Det är viktigt att notera.

Jag nyper Texans +2 i den här matchen, eftersom jag tycker Texans X-factors är vassare än Browns. Jag får oddset 1.95 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip