Texans (1-1) vs Panthers (2-0) i Thursday Night Football.

En match med två lag som i nuläget går åt diametralt olika håll. Texans håller sig flytande med en stabil veteran-core i sin trupp för att ge sin nyligen adderade general manager Nick Caserio lite luft ovanför vattenytan innan livremmen dras åt rejält, medan Panthers är i win-mode nu och har börjat intressant. De har en av ligans bästa running backs i McCaffrey.

När det gäller Texans är det enkelt. Det är ingen som har några som helst förväntningar på dem i år. I kulisserna sitter en av NFLs bästa quarterbacks i form av Deshaun Watson. Han vill bort, samtidigt som han har ett eventuellt åtal att vänta. En soppa. Ingen vill trejda för honom innan "den amerikansk lagen" har sagt sitt. MEN samtidigt är det kul att se hur Texans spelar som ett team. De var helt OK i sin premiärmatch för att sedan hålla emot länge i en bra fajt mot Browns senast. Det som dock är deras största bekymmer är att att QB1 Tyrod Taylor klev av med en ljumskskada senast och är borta en tid. Han kommer ersättas av rookie QB Davis Mills. Vi pratar om två helt olika typer av QBs. Taylor är mobil medan Mills är en klassisk QB som står upprätt och kastar. Få löpningar. Då är det inte läge att möta en av NFLs bästa "pass rush" (i nuläget). Totalt 10 sacks på två fajter berättar en del.

Panthers då? Det känns kul att se fd Jets-QB Darnold göra bra ifrån sig i ett nytt lag. Darnold har alltid uppträtt professionellt och agerat sympatiskt. Jets verkar vara i en ständig rebuild och strax måste någon se över ägarstrukturen i den klubben. Darnold har å sin sida studsat tillbaka helt OK hos Panthers och det beror på att han har ligans kanske bästa running back i Christian McCaffrey; tillbaka efter skadeår i fjol. En RB som är minst lika bra på att göra sig tillgänglig som receiver också. Det underlättar en hel del för Sam Darnold. Om vi ser till Darnolds stats efter två matcher har han en "passer rating" om 100,5, vilket placerar honom på plats nr 14 i ligan gällande QBs. Han har en "completing percentage" på sina pass som säger 68,5 procent. En bra start.

När jag ser den här outingen framför mig är jag övertygad om att Panthers kommer vinna, men de är på tok för stora favoriter. Inte ens handicap-spelet känns intressant. Däremot har jag funnit ett tilltalande odds i att Panthers och kanske ligans bäste RB McCaffrey kan nå +81,5 yards på sina löpningar i afton till oddset 1,89. DET gillas. Jag kommer spela det hos LeoVegas , Casumo och Unibet .

Värt att notera:

1. Jag följde Browns match mot Texans senast och det blev evident att Texans run defense är riktigt ihåligt. Browns RB Chubb (som också håller hög klass) svarade för 11 löpningar för 95 yards. Det är klart att det kanske tar 1-2 matcher att sätta defensiven dit man vill, men Texans hade stora, stora bekymmer och i afton möter man en ännu bättre RB som är mer mobil än Browns Chubb. Det är därför jag gillar +81,5 till oddset 1,89. McCaffrey är ruggigt explosiv när han kommer igång. Pass på!

2. Panthers har fått till en bra management i klubben. Det är välorganiserat. Det är välcoachat. Det är en bra gemenskap. Det borgar för en ny slags trygghet som visar sig på planen. Darnold spelar enklare. Hans receivers Moore och Anderson har mer rutin och vet sina routes. Extra boost med McCaffrey tillbaka självfallet. Det finns ett djup i truppens offensiv numera, vilket gör att Panthers kommer vara 3-0 efter tre matcher.

3. ...för den riktiga styrkan vad gäller Panthers football är just defense. Det var fascinerande att se hur de bit för bit plockade isär Saints QB Winston som veckan innan hade lekstuga mot en SB-contender i form av Green Bay Packers. DET imponerar på mig. Vad månne då ske mot rookie-QB Mills? Ett defense som "bara" tillåter 10,5 poäng och 190 yards bakåt måste tas på största allvar.

4. Texans har förlorat sex av sina senaste nio hemmamatcher. De tillåter också i snitt 26 poäng bakåt per match. Det duger inte.

5. RB McCaffrey har fått ihop 59 löpningar för totalt 325 scrimmage yards på två matcher. Texans ser tunna ut i run defense. Han lär få många bollar idag och lär ha ett bra snitt. Han behöver 21 löpningar och minst 4 yards per löpning och vi är i hamn. Jag är övertygad om att han kommer springa över +100 yards i afton. Så bra är han och så svaga är Texans.

Jag är övertygad om att Panthers kommer vinna och gå 3-0 efter tre matcher. Jag är likaledes övertygad om att Panthers RB McCaffrey kommer ha en s.k. "field day" på bortaplan i Houston. Han känns ostoppbar i nuläget. Det är därför jag gillar +81,5 yards till oddset 1,89 hos LeoVegas , Casumot och Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip