I afton skall vi försöka få in en slant till de sista julklapparna. 49ers (8-6) gästar Titans (9-5) och borde i mina ögon vara en större favorit än vad de är.

Titans offensiva lina har haft stora bekymmer med skador och spelare på covid 19-listan. I detta nu försvann även deras OT Lamm. Dessutom är Lewan borta. Saffold borta. Det ser mörkt ut för den offensiva linan. Den enda trösten är att WR AJ Brown kommer tillbaka.

Men 49ers har varit rakt över suveräna den senaste månaden (spelare tillbaka i truppen) och det har varit både defense och offensiv som synkat. 49ers defensiv och pass rush med Bosa, Key och Armstead körde över Falcons senast. Totalt 35 pressures. Det var total dominans från början till slut. Det luktar lång, lång kväll för QB Tannehill.

När det gäller offensiven skall vi berömma Jimmy Garoppolo, 49ers quarterback. Han har äntligen fått ordning på sitt spel. 18 touchdowns över 13 starter och leder ligan i yards per försök och yards framåt per completion. Alla vet att QB för 2022-23 heter Trey Lance, men Jimmy G spelar för sin egen framtid i en annan klubb och just nu spelar han väldigt effektivt.

Jag spelar 49ers -2,5 till 1,79 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Kittle, Samuel och Aiyuk har fått ett nytt nickname i San Fran nämligen YAC Bros - yards after contact. De är grymma att skapa mer än bara ta emot bollen. De skapar så otroligt mycket mer.

2. Det är till viss del rejält synd om Titans som tappade RB Henry typ vid Halloween. Då var de ett av NFLs bästa lag med en spännande spelbok. Nu är de på plats 24 i hela NFL och har inte lyckats göra +20 poäng över de fyra senaste matcherna. Det duger inte.

3. 49ers har verkligen fått igång sitt springspel och är till dags dato rankad nr 7 i NFL. De snittar respektabla 126,6 yards. RB Elijah Mitchell har likt en tjur bara borrat ner sig och kört. Väldigt imponerande.

4. Kittle is back. Ligans kanske bäste TE tillsammans med Chiefs Kelce och Bucs Gronk har studsat tillbaka genant enkelt. Över de tre senaste matcherna har han 28 mottagningar för 424 yards med tre TDs tillbaka. Det är starka papper. Ett bra sidospel är Kittle TD i afton.

5. …men Deebo Samuel är 49ers ryggrad i år. Över hans fem senaste matcher har han lyckats med bedriften att skrapa ihop sex TDs på 242 yards. Han har varit ruggigt dominant i offensiven och har verkligen gjort QB Garoppolo trygg som skipper.

6. Titans, alla bekymmer till trots, har chansen att vinna AFC South om de slår 49ers i afton och om Colts förlorar mot Cardinals under jul.

7. Det är som sagt inte lätt att vara QB Tannehill med tanke på hur den offensiva linan ser ut för dagen, MEN han är inte bra i primetime-matcher, där han har en passer rating på 81. Det kommer inte räcka i afton.

I mina ögon har 49ers äntligen fått full snurr i alla led. QB fungerar, RB fungerar, WR och TE dominerar och lägg därtill att defensiven i stort spelar ut motståndarna för dagen. HC Shanahan har lagt in en ny växel och jag tycker 49ers skall ha toppchans.

Jag spelar 49ers -2,5 till oddset 1,79 hos Pinnacle .

God jul!

/RoloMartins





This is the stats tab
This is the post tip