Titans (12-5) tar emot Bengals (10-7). Den första statsen som jag reagerar på är att Bengals är 0-7 i slutspel på bortaplan. Men det stannar inte där. Titans får tillbaka sin absolut viktigaste kugge i form av RB Derrick Henry som inte spelat en match på en herrans massa dagar. Henry var 81 dagar på injured reserve-listan. Nu är han tillbaka och det bådar inte gott för Bengals. Det är fakta. Henry är ett monster och kommer avlasta QB Tannehill en masse.

Jag kommer spela Titans över 24,5 poäng framåt hos Pinnacle till oddset 1,80.

Värt att notera:

1. Bengals är 0-7 i slutspel när de spelat på bortaplan. Notera det.

2. RB Henry hos Titans har två långa löpningar +40 yards under grundsäsongen. Det är bara Colts Taylor som har fler. Henry har också tre matcher, där han har +3 touchdowns via marken. Han har också 670 rushing yards över sex matcher i slutspel. Ingen har varit bättre sedan 2017. Henry spelade åtta matcher i år av grundsäsongens 17. På dessa nådde karln 937 yards, vilket är sinnesjukt starka papper. Jag behöver inte skriva mer om Titans RB Henry. Han är exceptionellt bra. Bengals har haft obönhörligen svårt att hantera sin rush defense. Idag möter de en levande legend...

3. Bengals är dock inte det "gamla" Bengals. Det ser riktigt lovande ut för dem framåt. Deras nyckelspelare är riktigt bra, där QB Burrow och WR Chase är som Batman och Robin. QB Burrow har verkligen levererat över sina tre senaste matcher - +1 000 yards med 10 touchdowns och 0 interception. Det är imponerande. Det som dock talar emot är just RB Henrys återkomst plus att Titans är skönt utvilade och skadefria på sina nyckelspelare också. Jag tror också att Titans pass rush kan bli övermäktig. Ha extra koll på Simmons; en av ligans bästa linemen. Kolla även in Landry och Autry; totalt 21 sacks! Nja; Burrow lär få det jobbigt.

4. Det jag gillar med Titans är att de alltid levererar när de möter toppmotstånd. Under 2021 skrev de själva in sig i historieböckerna genom att vara det första laget som vunnit +8 matcher mot lag som har ett vinnande rekord. Bäst när det gäller således.

5. Rutinen från Titans sida tror jag kommer spilla över i den här matchen som kommer bli jämn; ej tu tal om annat. MEN RB Henry tillbaka är en sådan gigantisk boost att jag tror Bengals redan där känner sig stressade. Även QB Tannehill (som är en sämre QB än Burrow) är van att spela i dessa sammanhang. En riktigt duktig game manager. Han har även många outs i sin spelbok.

6. ...och först nu nämner jag Titans WR-duo Julio Jones och A.J.Brown. Vi pratar även här om ett av ligans bästa WR-tandem när de är fräscha och skadefria. Jones ledde med 28-3 med sin förra klubb Falcons mot Patriots i Super Bowl för ett par år sedan, men fick stryk i overtime. Det svider, MEN Jones är van att spela slutspelsfotboll (åtta matcher och den senaste 2017) och han är en av de bättre WRs över de senaste 5 åren. Notera att han över dessa åtta slutspelsmatcher har ett snitt på 107 yards. I år har det varit många skador, men han var tillbaka i vecka 18 och levererade in 58 yards på fem mottagningar och en touchdown. Jag säger pass på.

Jag nöjer mig så. Bengals kan mycket väl vinna den här matchen, men 0-7 i slutspel på bortaplan är talande. Jag tycker även att Titans har mer rutin, får tillbaka RB Henry och har haft så mycket strul med allt i år (skador och COVID-19), men studsar alltid tillbaka. DET är imponerande. Jag spelar dock Titans över 24,5 poäng framåt hos Pinnacle till oddset 1,80.

Nu hoppas vi på en härligt jämn fajt!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip