Monday Night Football med Titans (3-2) vs Bills (4-1). Vilken match vi påbjuds. Dels för att Titans har en stekhet RB i Derrick Henry som nått den magiska gränsen +600 sprungna yards med tillhörande 7 TDs genom de första fem veckorna av NFL2021. Senaste gången det inträffade var när Hall of Famer Terrell Davis vann Super Bowl och blev MVP 1998. Å andra sidan möter Titans ett Buffalo Bills som vunnit sina fyra senaste matcher med +18 poäng, vilket är i jämförelse med Rams från 1999. Det här kommer bli en otroligt kul match att ta del av. Jag håller Bills en klass bättre än Titans i nuläget, samtidigt som jag vet att Bills haft det relativt tufft i Nashville (4-8) över åren. Det är något magiskt på G i Bills...

Jag tycker linan i Vegas ligger hyggligt rätt på Bills -6, men nöjer mig med att spela Bills -4 hos Pinnacle till oddset 1,70. Jag kommer också bjuda på ett sidospel längre ner i analysen.

Värt att notera:

1. Bills åkte på en oväntad förlust mot Steelers i match nr 1, men har sedan dess verkligen visat var skåpet skall stå genom att pulvrisera allt motstånd därefter. Det är viktigt att ha med sig att Titans defense lämnar en hel del att önska. När ett lag som New York Jets lyckas få till 27 poäng framåt och vinna över Titans, då är det vajsing någonstans. Jag menar inget illa om Jets, utan mer förvånad över att Titans djup i sin trupp är relativt svag. Noteras bör att Titans har hela 13 spelare på sin skadelista, vilket gör sitt till. Av dessa är startande CBs och right guard borta. Tunga jobsposter.

2. Bills Josh Allen har varit allt och lite till för Bills de senaste åren. Han har verkligen levererat. MEN alla spelare i Bills kommer ihåg vad som hände när Titans bröt Bills svit med fyra raka segrar. Den femte kom aldrig. Istället vann Titans med 42-16 och många experter stod med öppna munnar och undrade vad som precis hade hänt. Bills offensiv leder NFL i poäng gjorda framåt. De leder också NFL i konvertering av turnovers. Enligt statistiken har Bills 57,6% chans att vinna AFC i år enligt ESPN. Jag är benägen att hålla med. Ravens och Chiefs måste upp en nivå till. Mäktar de det?

3. Titans RB gjorde stor succé när Bills kördes över. Hans "stiff arm" mot dåvarande corner Josh Norman gav eko över hela världen och i min värld har inte Norman kommit över den ännu. Titans sprang för 139 yards och tre touchdowns då. Kruxet är att Bills defense har jackat upp en nivå till och har till dags dato bara tillåtit 78,4 yards per game i snitt. Det är starka papper.

4. Titans har som sagt stora problem i sin passing defense och då är Bills en illa vald motståndare i nuläget. Titans är nr 21 i NFL gällande passande yards och möter Bills QB Josh Allens om levererade in 315 yards och 3 TDs mot Chiefs i en övertygande vinst senast. Jag kan inte ens i mina vildaste drömmar se hur Titans CBs skall kunna stoppa WR Diggs och WR Sanders plus en WR Beasley i sloten. Det luktar vidbränd secondary och en riktigt kölhalning på den här fronten.

5. Titans RB Henry har som sagt levererat väl hittills i år , men över tre outings mot just Bills har Henry varit beskedlig. Han har nått totalt 191 yards och 3 TDs. Det blir ett snitt på ca 3,8 yards och det vinner man inga matcher med.

6. Vad gör Bills så bra i år? Svaret är mångfacetterat, eftersom det är en bra mix i gruppen med rutinerade rävar och unga, hungriga spelare. En av de mest rutinerade spelarna är Super Bowl-vinnaren WR Emmanuel Sanders. Hans senaste fyra matcher i Bills-tröjan saknar nästan motstycke i klubbens historia. Med fyra TDs över de senaste tre spelen; ja, då gör du skillnad. QB Allen får ytterligare en filt att hålla sig till.

7. Notera gärna ett kombospel med Ö53 gjorda poäng framåt. Jag har svårt att tro att denna matchup slutar i moll; nej, det rimliga är att många poäng görs båd i luften och på marken. Ö53 ger 1,94.

Jag är övertygad om att Bills och Allen kommer fortsätta på den inslagna vägen. Framgång föder framgång. Jag gillar att se QB Allen studsa snabbt tillbaka vid något enstaka misstag för att därefter lägga en djup boll som bara han kan till WR Beasly. Jag spelar Bills -4 till oddset 1.70.

Ha det bäst!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip