Det var en skön vinst med +10 för Jets i tisdags. Tyckte faktiskt synd om Jets. De var värda att vinna matchen, men som sagt; Jets har haft det obönhörligen svårt i andra halvlek under hela säsongen. Ett bra spel dock med +10 när Pats vann med tre pinnar. Nu är det nya givar som gäller - Titans vs Colts i Thursday Night Football.

Titans (6-2) vs Colts (5-3) är en match att se fram emot. Två riktigt spännande lag med olika förutsättningar. Titans har ett vasst springspel och en stabil QB. Colts har ett av ligans bästa defense och särskilt duktiga på marken - i defensiven alltså. De har också en "trigger happy" QB i Philip Rivers och han är inte blyg med att testa de långa passen. Titans har sin bäste spelare i secondaryn Adoree Jackson borta idag, vilket gör att det ser spännande ut för Colts. Däremot är deras springspel under all kritik till dags dato. När lagen möttes i fjol vann Titans med 30-17 och städade av Colts enkelt.

Det står mycket på spel i den här matchen, eftersom vinnaren kan ta ett starkt grepp om divisionen och det är extremt viktigt att vinna sin division i NFL för hemmaplan i kommande slutspel och självfallet kanske något enklare motstånd.

Jag är övertygad om att Titans är mer habilt som enhet och de skall i mina ögon vara spelfavoriter även om det blir jämnt. Jag väljer att spela Titans -1 till oddset 1,98 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Colts är nr 1 i NFL vad gäller antal tillåtna yards per match. "Bara" 290 yards, vilket är riktigt bra jobbat. De snittar också "bara" 20 poäng bakåt per match, vilket gör att laget ligger på plats nr 3 i NFL med den statistiken. Colts har en ruggigt fin defensiv. Med spelare som Darius Leonard, linebacker, cornerback Xavier Rhodes (som fått en nytändning) och gamle 49ers-stjärna Buckner är det tufft att göra poäng på Colts. Ha det i åtanke.

2. Titans snittar på 29 poäng gjorda framåt per match, vilket gör att de ligger på plats nr 7 i NFL med den statistiken. De har också ett av ligans bästa run offense med RB-ässet Henry. De snittar på ca 150 yards per outing, vilket är starka papper.

3. Den här matchen kommer att avgöras "in the trenches" som det heter. Orkar Colts stå emot Titans springspel? Om så är fallet, då kommer Colts gå segrande ur den här fajten.

4. Titans defense är så mycket bättre när deras stjärnspelare, CB Adoree Jackson spelar. Han har blivit aktiverad från IR, men han spelar inte i denna match. Colts QB Rivers gillar de långa passen mot sina receivers och tight ends och utan Jackson därbak i secondaryn kommer Rivers att testa. Ofta. Däremot får Titans tillbaka NFL-draft nr 1 Clowney efter förra veckans frånvaro. Det kommer stärka Titans pass rush. Notera det.

5. Om Colts skall ha tillstymmelsevis en chans att vara med i den här matchen får man inte spela som mot Ravens. Nu håller jag i och för sig Ravens som ett bättre lag än såväl Titans som Colts, men offensiven var sorglig. Rivers levererade 10 poäng framåt, 227 yards, ingen TD och en interception. Hans QB-rating var 62,8. Det håller inte ens i gärsgårdsserien. Till Rivers fördel i denna outing är att TY Hilton gör comeback och det är en av ligans bästa receivers när han är fräsch.

6. Vad skall vi säga om Titans QB Ryan Tannehill? Han har sett formidabel ut. 6-2 har inte Titans varit sedan 2008. Mycket av det beror på att Tannehill har tagit ytterligare kliv framåt i år; som spelare och som ledare. Han har hela 19 touchdowns mot 3 interceptions. Riktigt bra. Men återigen; han styr och ställer som han vill i sin "passing pocket" och har även en av ligans bästa RBs i form av Derrick Henry som understöd.

Nej; jag har feeling för att Colts kommer få bekymmer med att producera poäng framåt emedan Titans kommer försöka springa ofta och länge. Det som fäller avgörandet för mig är att Tannehill är en mer stabil QB. Jag väljer att spela Titans -1 till oddset 1,98 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip