Vikings (2-4) gästas av 49ers (5-1) som i nuläget är ett av ligans mest heta lag, trots debaclet mot Browns senast. Det var ingen vacker syn om du är ett Niners-fan. QB Brock Purdy hade ingen bra outing, utan det var hans absolut sämsta match i 49ers-tröjan. Han satte 12/27 pass för 125 yards och en touchdown. Han kastade också en interception och landade på en passer rating som berättade 55.3. DET är inte bra. Purdy var snabbt framme och tog på sig förlusten. I matchen gick såväl RB McCaffrey ner och även "allt-i-allo" WR Deebo Samuel som skadad och det är två tunga tapp. Av den information som finns tillgänglig i detta nu kommer McCaffrey spela emedan Samuel kommer vila. QB Purdys LT Williams är också han osäkert startande (missade sista träningen och då brukar det vara svårt) och det är som sagt klara jobsposter för Niners.

Vikings har börjat sådär och när även deras superstar WR Jefferson är borta skadad känns det tufft att stå emot Niners starka defensiv och pragmatiska offensiv. Niners skall vara favoriter här, men kan Vikings vara med länge i matchen? För 49ers och kommande motståndare är det vertikala hotet som WR Jefferson alltid stod för indirekt borta. Det gör att det blir lättare för defense att korrigera Vikings spelplan.

Jag är inne på att 49ers och QB Purdy kommer studsa tillbaka efter den svaga insatsen mot Browns. RB McCaffrey skall spela och det är viktigt. MItt spelvärde finner jag i att Niners gör +24.5 poäng i matchen till oddset 1.91 hos Unibet och det tar jag.

Värt att notera:

1. Niners RB McCaffrey är så viktig för QB Purdy och vi blev alla varse det senast efter att McCaffrey gått ner skadad. Nu är han åter igen och vi pratar om en av NFLs bästa running backs. Det ger en trygghet och även fler alternativ för offensiven. Notera det.

2. Vikings Cousin får egentligen aldrig den kredd som han kanske förtjänar. Han har kastat för 1 679 passade yards med 14 touchdowns och fyra interceptions. Han är alltid bättre än sitt rykte. Med WR Jefferson borta kommer QB Cousins blanda in sin TE Hockenson, sin WR Addison och WR Osborn mer i sitt spel. Jag är nyfiken på hur Vikings offensiva lina står upp mot 49ers defense. Jag ser mest bekymmer för Vikings i nuläget.

3. Vikings har tack vare sitt hyggligt förbättrade defense lett av DC Flores skapat flera defensiva touchdowns som gjort att ganska svaga lag som Panthers och Bears betvingats. Det är viktigt att notera. Vikings defense möter en bra offensiv lina hos 49ers i afton. Det är en helt annan nivå.

4. Vikings QB Cousins har spelat 12 matcher när det kommer till Monday Night Football och statistiken är inte tilltalande; 2-10. Jag är också seriöst orolig över Vikings offensiv utan Jefferson, då de bara mäktade med 220 totala yards mot Bears svaga defense.

5. För mig är 49ers ett klart bättre lag och med RB McCaffrey tillbaka i selen kommer QB Purdy spela mer avslappnat och det finns många duktiga offensiva vapen för Purdy att tillgå med TE Kittle och WR Aiyuk. 49ers är nr 2 i NFL när det kommer till att göra poäng. De snittar på 30.7 poäng framåt, samtidigt som defense bara tillåter 14.5 poäng bakåt.

6. Vikings defense är bättre i år, men fortfarande sådär som helhet. Att möta 49ers offenisva juggernaut och svara upp på den har jag svårt att se. Känslan är att QB Purdy kommer varva spring med pass som vanligt och Vikings secondary är inte bra nog att stå emot 49ers tunga offensiv.

Det här kan bli en bra och jämn match om Vikings orkar stå emot 49ers defense. Om det nu inte sker, då kan 49ers springa iväg rätt snabbt även om det är på bortaplan.

Jag spelar som sagt på 49ers att göra +24.5 poäng till oddset 1.91 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip