Vikings (6-5) tar emot Bears (3-8) i aftonens Monday Night Football.

En match, där Vikings har goda chanser att vinna. Jag trodde faktiskt NFC North var vikt åt Lions, men en snöplig förlust mot Packers (som spelade strålande) har gjort att Vikings kan vara med och ”häxa”. Om vi tittar till spelschemat har just Vikings ett enklare avslut längs resans gång plus att två av dessa matcher är mot Lions. MEN. En match i taget. Först på agendan är Bears.

Jag kommer gå på Vikings -2 till oddset 1.77 hos Unibet .com


Värt att notera:

1.Vikings springspel kom till liv i senaste outingen. De sprang för 175 yards mot Broncos, vilket var årsbästa. Nu möter man ett Bears, vars rushing defense bara tillåter 3.4 yards per löpning. Den här matchen-i-matchen måste Vikings ta kontroll över. När QB heter Dobbs borde alternativen vara flera än när QB heter Cousins. Dobbs är snabb i vändningarna och tillsammans med RB Mattsson borde Vikings ha spännande idéer för den offensiva playcallingen.

2. Om Bears skall ha någon slags chans, då måste de vinna turnover-fajten och mot just Vikings kan det ske, då de haft stora bekymmer med att hålla i bollen. De har totalt 21 turnovers i år och är tredje sämst i hela NFL med den statistiken. Bears lyckades med bedriften att förlora mot Lions, trots att de skapade fyra turnovers.

3. Bears QB Fields var uppåt senast. Han satte 16/23 pass med en TD och sedan sprang han för 104 yards. En sevärd spelare, men som fortfarande agerar omoget. Fields måste bli mer konsekvent över en längre tid; det är då Bears kan börja vinna matcher.

4. Vikings WR Addison ser ut att vara en stjärna i just vardande. Jag gillade det jag såg när Vikings besegrade 49ers i oktober. Då stod han för 123 yards med två TDs. I afton möter han rookie Stevenson och det kan med garanti skapa goda förutsättningar för WR Addisson. Pass på. Ett sidospel för TD kanske?

5. Bears HC Eberflus är på många läppar för dagen. Han har över sina två år lyckats med att vinna 6/28 matcher, vilket är svagt, samtidigt som Bears är i en rebuild. Ägarna till Bears är ”försiktiga generaler” och kan bara Eberflus visa lite mer ”grit” i att stänga matcher, då kan han säkert få ett år till på sig för att bevisa sina färdigheter. Det krävs dock att man börjar vinna några fler matcher.

6. Bears RB1 D’Onta Foreman är tveksamt startande i afton och det är ingen bra nyhet för Bears. Han har spelat riktigt bra i år. Han har 436 yards på 101 försök med fem touchdowns till det. Det är ett klart avbräck enligt mig.

7. Vikings har vunnit sex av sina åtta senaste matcher och min feeling är att de är det bättre laget även i afton.

Jag kommer spela Vikings -2 till oddset 1.77 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip