Vikings (8-1) möter Cowboys (6-3). Jag såg Vikings besegra Bills senast och enligt mig var det årets dittills bästa match. Den hade precis allt; från början till slut och just slutet var som sagt skrivet för Hollywood. Jisses. Vikings stoltserar med sju raka segrar och varje år frågar vi oss när laget kommer krackelera för så har det varit. Frågan är dock om det kommer att ske i år?

Jag är en av dem som alltid haft svårt för Vikings QB Kirk Cousins. Han har haft en tendens att vika in årorna när "the tough gets going", men i år har Cousins steppat upp i de tuffa lägen som uppstått. MEN är det en chimär? Eller är det så att Cousins tagit det sista steget till att vara en av de bättre QBs som finns i ligan? Jag är fortfarande ytterst tveksam, men jag kan ha fel. Vikings är 8-1 och har kanske ligans bäste receiver i den enorme Jefferson, vars spel senast mot Bills var helt outstanding fläckfritt. Han var "the focal point" i matchen.

För mig har faktiskt Dallas Cowboys det mest kompletta laget i NFL, tro det eller ej, NÄR laget spelar upp till deras egna potential. Jag ser framför mig att NFCs lag i Super Bowl är endera Eagles, Bucs, 49ers eller just Cowboys. Det som varit knepigt att se är Cowboys svaga insatser på bortaplan över den senaste tiden. Förlusten mot Packers skulle aldrig ha skett. Med en sådan stor ledning mot ett lag som varit ett av NFLs sämsta i år (jo, Packers!) i relation till vad vi förväntat oss = det får inte ske.

Jag väljer att spela Cowboys i den här outingen. De är ett bättre lag än Vikings när allt klaffar. Jag vet att Vikings har sju raka segrar och jag vet att Cousins spelar habilt (möter dock ett tufft defense i afton med Micah Parson som ledarfigur), men Cowboys -1,5 är det som jag förväntar mig. Det här blir också jämnt, men vill ägare Jerry Jones se sitt Cowboys i Super Bowl, då skall dessa matcher vinnas.

Jag spelar Cowboys -1,5 till oddset 1,86 hos bet365.com.

Värt att notera:

1. Vikings var i stort sett over and out mot Bills senast, då Buffalo ledde med 17 poäng sent i matchen. Sedan fick vi se en formidabel vändning som var en fröjd för ögat om du älskar amerikansk fotboll. Bills fans var inte nöjda såklart, men vilken match. Det var ett par nästan "onaturliga" spel som gjorde att Vikings vann matchen och för mig var det WR Jeffersons spel som stod ut. MEN. Jag säger men, Vikings är 8-1 på ett "svagt" sätt om jag kan uttrycka mig så. De har "negative yards per play differential".

2. Cowboys hade två "hål" mot Packers som de är tvungna att stänga ner i afton om de vill vinna och det är inga enkla hål. Run defense måste steppa upp mot Vikings duktige RB Cook och sedan var Cowboys secondary märkbart svaga. Mot Vikings WRs Jefferson och Thielen måste coverage fungera.

3. Cowboys har två raka segrar mot Vikings. Notera det.

4. Jag gillar verkligen Cowboys WR CeeDee Lamb högt och rent. Han var magnetiskt bra mot Packers senast, förlusten till trots. Han hade 11 mottagningar för 150 yards och ett par touchdowns. Han är så mångfacetterad och är nästan i linje med Jefferson när han spelar som bäst.

5. Viktigt att påpeka att RB Zeke Elliott kommer tillbaka till den här matchen efter skada. Det är väldigt positivt för Cowboys. Det blir en tuff duo (med RB2 Pollard) att stå emot gällande springspelet, samtidigt som det ger QB Prescott bättre möjligheter till andra typer av spel ur Cowboys spelbok.

6. Vikings QB Cousins satte 30/50 pass för 357 yards för en TD mot två interceptions. Om Cousins bara finner bollen till Jefferson, då är mycket vunnit. Vikings Jefferson har 69 mottagningar för 1 060 yards med fyra touchdowns till dags dato. Ett monster!

7. Matchen i matchen denna gång är följande; klarar Cowboys att stå emot Vikings springspel (Cowboys tillåter 4,8 yards per löpning), samtidigt som Vikings secondary (skadedrabbat) tillåter 269 passade yards per outing. Det lag som täpper till något av dessa hål vinner matchen och jag går sju dagar i veckan på Cowboys här.

Jag tycker att Cowboys har de bästa spelarna på samtliga nyckelpositioner utom WR, där Jefferson spelar i en egen liga. Det gör att jag måste gå på Cowboys. Det är alltid tufft att spela emot ett lag som "alltid" vinner via ett bananskal eller en onaturlig "grab" (se Jefferson), MEN jag vill med bestämdhet hävda att Vikings har sju raka vinster med en stor portion tur även om de kämpat hårt för att förtjäna den "turen". I afton tar den "streaken" slut. Jag spelar på Cowboys -1,5 till oddset 1,86 hos bet365.com.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip