Vikings (9-2) vs Jets (7-4). Det här blir allt annat än enkelt för Vikings. Jets studsade tillbaka remarkabelt bra efter bänkningen av QB1 Wilson. In kom QB2 Mike White och stal showen fullständigt. Nu är inte Bears ett höjdarlag, men det var kliniskt Jets-spel rakt över. White’s insats kan dock ingen ta ifrån honom. Han satte 22/28 pass för 315 yards med tre touchdowns. White visade pondus och Jets offensiv vaknade till liv igen. En helt annan attityd än med Wilson på banan. Notera att Wilson är QB3 för dagen. Flacco är nr 2.

Vikings är 9-2, men jag hävdar med en dåres envishet att det är ”fina siffror” med en stor portion ”tur” bakom resultaten. QB Cousins har kastat för 2 760 yards med 17 touchdowns och nio interceptions. Cousins kommer få stå emot en tung pass rush i afton och jag är övertygad om att han kommer få stora bekymmer. Jets defense är nr 4 i tillåtna yards. De är nr 5 i tillåtna poäng per match med 17,8. De har också en formidabel pass rush med spelare som kommer från alla håll. Jag säger pass på.

Jag kommer spela Jets +4,5 i den här matchen till oddset 1,70 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Jets är 8-3 genom alla tider mot Vikings. Ha koll på det.

2. Matchen i matchen i afton är redan klar. WR Jefferson vs CB Sauce Gardner. En av ligans bästa receivers kanske den bäste (?) mot troligen årets defensive rookie i Sauce Gardner. WR Jefferson har dominerat för Vikings i år och hans ”grab” mot Bills var helt fläckfri. Han har 81 mottagningar på 11 matcher för 1 232 yards och fem touchdowns till det. Inte kattskit det inte. Jets Gardner verkar vara ett fysiskt praktexemplar och vinner vad det verkar varje ”contested” ball. Det imponerar. På alla.

3. Jets måste vinna för att vara en contender till slutspelet i AFC.

4. Vikings secondary är svag i år. Jets måste fortsätta våga ta de stora och långa passen i rätt läge. Med rookie-ässet Garrett Wilson och partner Moore kommer Jets våga. Tro mig.

5. Ha extra koll på Jets special teams. Visst; en miss mot Patriots (ett spel som borde ha blivit avblåst), men i övrigt fläckfria under säsongen. Jag säger pass på.

Jag har feeling för att Jets även kan vinna den här matchen, men det är ofta jämnt långt in i matcherna framför allt för Vikings. Jag säkrar upp med Jets +4,5 till oddset 1,70 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip