Vikings (7-7) tar emot Lions (10-4) på julafton. Detroits hjältar har en chans att bärga hem NFC North i afton och det tror jag att laget gör. Vikings är kända för att vara ett tungt "blitzande" lag och tillsammans med Broncos (som Lions slog senast) kommer de försöka nå Lions QB Goff på samma sätt. Kruxet för Vikings är att Broncos genererade 18 pressures som "bara" renderade i två sacks. Lions offensiva lina är hel igen och det syntes också på QB Goffs spel i sin passningsficka. Han litade på dem och det gav resultat. Han satte 14/21 pass för 178 yards med fyra (!) touchdowns. Får Goff några sekunder extra, då levererar han.

Jag kommer gå på Lions i den här matchen. De vinner NFC North vid vinst. Det var 30 år sedan senast och en bättre julklapp till sina fans finns inte. Jag gillar Lions -2.5 till oddset 1.80 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Vikings run defense är en nyckelfaktor för dem att vara med i den här matchen. Det var särskilt lyckosamt mot 49ers, då RB McCaffrey bara sprang för 45 yards. Om man lyckas lika bra mot Lions idag, då är man med i matchen relativt länge. Lions rushing attack är en grundbult i deras offensiv och de har nått +140 yards på marken vid alla tillfällen utom ett. RB Gibbs är en vass rookie och han kan springa effektivt och hårt. Han har +22 löpta springspel med +20 yards per spel. Livsfarlig vid träff. Lions kommer gasa på från marken i vanlig ordning och Vikings måste vara på tå här.

2. Lions vet att Vikings varit usla på marken i år. De snittar mindre än 100 yards per outing (nr 23 i NFL med 98 yards i snitt). RB Chandler har dock fått chansen och han har sett bra ut. Han nådde faktiskt 123 yards senast mot Bengals (förlust på övertid). Noteras bör att Bengals run defense är på plats nr 28 i ligan. Ett av de sämsta alltså. Lions är inte alls pjåkiga i sitt run defense, utan är nr 4 i NFL med att bara tillåta ett snitt om 95 yards per outing.

3. Lions kommer mata på mot Vikings secondary. Lions är svåra att täcka i offensiven med så många outs. TE LaPorta är ofta öppen. RB Gibbs kan vända ut och in på ett lag med sitt explosiva spel och då har jag fortfarande inte nämnt WRs St Brown eller Williams. Orkar Vikings pass defense stå upp mot QB Goffs bollar blir det här en jämn outing. Jag tror dock inte att de kommer mäkta med det.

4. Vikings Danielle Hunter är nr 2 i NFL med 15.5 sacks under säsongen. Idag möter han Lions Sewell och det kommer bli en kul matchup.

5. Vikings passar Lions bra i och med att de har gett upp ytan för korta pass i sidled (se Gibbs) och i ytan bakom offensiva linan (se LaPorta). Lions kommer finna pass här. De kommer inte jaga de djupa, långa bollarna allt för ofta. Tro mig.


Jag spelar Lions i den här matchen. Jag tycker Vikings passar dem alldeles perfekt. Det handlar om att springa ofta och länge. När sedan QB Goff får tid i sin passningsficka kan han leverera snabba bollar i ytan bakom Vikings första lina på defense. För mig är springspelet nyckeln och den ger jag till Lions. Jag tar Lions -2.5 till oddset 1.80 hos Unibet .com.

God jul!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip