Vikings vs Packers. En alltid lika spelintressant matchup mellan två riktigt bra fotbollslag. Lite störningar i Vikings spel tack vare bekymret med QB Bradfords knä och säsongslutet för lovande RB Dalvin Cook. Vikings har ett helvasst defense som tillhör ligans bästa. Det har räddat dem många gånger och framförallt nu senast mot Bears. Springspelet kommer delas av McKinnon och Murray och det behöver inte vara helt iskallt. Hos Packers fick vi se ett genombrott av RB Aaron Jones senast. I afton kommer även RB1 Montgomery tillbaka. För mig är utgången given även om vi spelar i Minnesota. Packers är ett bättre och mer homogent lag än Vikings för tillfället.

Jag kommer spela Packers -2,5 till oddset 1,76 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Packers har vunnit fem av de sju senaste outings mellan lagen.

2. Packers har levererat in +30 poäng i åtta av de senaste fjorton matcherna mellan lagen.

3. Packers inledning har varit magnifik och alla lag i NFL, förutom New England Patriots, vill ha QB Aaron Rodgers när det är en dryg minut kvar och man behöver en touchdown. Hans sätt att avgöra mot Cowboys senast var suveränt. En TD-drive på ca 1 minut och 11 sekunder. Lägg därtill att Rodgers är 11-3 i de senaste 14 matcherna mot Vikings. Starka papper!

4. Packers har inte inlett så här bra sedan 2011, då man hade 5-0. En annan viktig information som du måste ha med dig är hur effektiva Packers är i "red zone" 2017. Packers är etta i hela NFL med 15 touchdowns på 19 drajver. Det innebär en effektivitet i procent som förkunnar 78,95%. Sanna mina ord!

5. Vikings då? Deras defense är fenomenalt. Det var det som gav syre till övriga nyckelpositioner i laget för att kunna avgöra mot Bears. Jag vill dock poängtera att Bears var mycket nära att ta den matchen till OT, men rookie-QB Trubisky (som jag gillar) gav bort bollen i slutskedet. Viking rush defense har varit exemplariskt, men jag tror inte matchen kommer avgöras i springspelet. Det kommer i bottna i huruvida Vikings secondary kan stå emot Rodgers pass OCH huruvida QB Keenum gör en habil insats som QB för Vikings. Jag är övertygad om att Packers är vida överlägset här.

6. När jag kikar på bägge lagens "third down conversions" som i mitt tycke är en viktig stats för helheten är Packers starkare även här.

Jag väljer att spela Packers -2,5 till oddset 1,76 hos Unibet .se och känner mig helt trygg med det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip