Vikings (10-4) vs Packers (11-3). En suverän fajt inleder julaftonsmorgon. Be there or be square. Den stora frågan och statistiken att begrunda i afton är om Vikings QB Kirk Cousins skall bryta sin Monday Night Football-stat eller inte? Han är 0-8 när han spelar i strålkastarljuset på måndagsmatchen. DET är ingen bra stat att ha med sig när du skall försöka besegra Aaron Rodgers och hans Green Bay Packers. Linan i Vegas säger Vikings -5. Själv är jag inne på att det blir väldigt jämnt, men ett par tydliga signaler pekar åt en riktning och det är åt Packers håll. Låt oss gå igenom pros and cons:

Värt att notera:

1. Återigen; Vikings QB Kirk Cousin är 0-8 när han spelat Monday Night Football (som i afton således) och det är inte bara en slump. Till dagens fajt mot ett riktigt bra lag är dessutom "bread and butter" RB Dalvin Cook axelskadad och borta ur lineup. Notera dessa två "signaler". Det blir inte lätt att vinna över Packers även om Vikings spelar hemma.

2. Vikings är dock 6-0 hemma i år och det är en bra stat. De möter dock ett Packers som vunnit sina sju av åtta senaste matcher. Inte alltid vackert, men på något sätt lyckas Packers QB Rodgers guida sina mannar till framgång.

3. Cook borta är ett tufft tapp för Vikings. Visst; next man up, MEN Cook är nr 7 i NFL med 1 135 yards på marken + 519 yards via mottagningar i luften. En tung jobspost för Vikings.

4. Packers är nr 9 i hela NFL när det gäller antal tillåtna poäng per match. De snittar på 20 poäng per match och om vi tittar på Packers tre senaste är den poängen 13 poäng, vilket är suveränt bra.

5. Packers är 6-1 mot lag med vinnande statistik dvs +.500 och det berättar ett tydligt språk - Packers är underskattade i år, trots att de är 11-3. Vinner Packers i afton vinner de även NFC North för första gången sedan 2016. Notera det.

6. Lagen möttes redan i vecka 3 och då vann Packers relativt enkelt; 21-16.

7. Vikings har stora frågetecken gällande RB2; rookie Mattison som haft problem med sin högra fot. Det lär vara RB3 Boone som får springa med bollen i afton. Vikings spelbok kommer vara ganska ensidig och det är Cousins som kommer få passa ofta och länge. Denna gång mot ett vasst Packers secondary.

8. Det är inte defensiven som varit det största bekymret hos Packers i år, utan det är offensiven, tro det eller ej. Nu har äntligen RB Jones visat sina kvaliteter på slutet. Killen har hela 15 touchdowns på året. QB Rodgers kan bättre och har han en "normaldag" på jobbet har jag svårt att se Vikings orka stå emot Packers...

9. Vikings är nr 8 i run defense och det måste verkligen fungera i afton, eftersom deras secondary är svag och är nr 20 i NFL.

Jag är övertygad om att vi får se en tajt match som kommer stå och väga länge. Det gör att spelvärdet ligger i Packers med plus-handicap. Jag spelar Packers +5 till oddset 1,90 och tycker det är ett väldigt bra odds. Jag är inne på att Packers kan klara moneyline oxå, men som sagt; spelvärdet ligger i Packers +5 till oddset 1,90 hos Unibet . Jag nyper det!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip