Vikings (4-5) tar emot gästande Packers (8-2). En riktig holmgång i NFC North att vänta. Förhandssnacket har mest handlat om att Packers-ässet QB Rodgers har en skadad tå som gjort att han inte har kunnat träna fullt ut, vilket alltid är synd och tråkigt. MEN vi pratar om Aaron Rodgers och han är van att spela genom skador. Det är klart att han hellre hade velat spela med en fräsch kropp, men 10 matcher in i säsongen, då har nästan alla någon åkomma som man spelar igenom.

Jag håller Packers som en nivå upp i relation till Vikings. Dessutom har Packers besegrat Vikings på bortaplan vid de två senaste tillfällen lagen mötts. Jag håller som sagt Packers högt och kommer spela Packers -1 till oddset 1,91 hos Pinnacle . Varför linan i Vegas ligger som den gör har som sagt att göra med Rodgers tåbekymmer. I min värld är det Vikings QB Cousins som måste steppa upp och leverera i de avgörande momenten. Jag tar Packers Rodgers här sju dagar i veckan 24 timmar om dygnet även om han har ont i en tå...

Värt att notera:

1. Vikings är 0-3 och har tillåtit 463 yards mot lag som har +6 vinster den här säsongen. Packers har åtta...

2. Packers WR Adams har +100 yards i mottagningar och +1 TD i alla av hans åtta senaste matcher mot Vikings. Snacka om att ha favoritlag att spela mot...

3. ...när du sedan ser på Packers QB Rodgers sitter han på ett rekord som berättar 14-9-1 mot Vikings genom alla tider.

4. Vikings har förlorat fem matcher under den här säsongen och samtliga har varit med mindre än 7 poäng eller färre. Det är aldrig bra att ha den känslan = tajta game = då torskar vi högst troligen. Det sätter sig mentalt. För mig; jag vill först se Vikings vara konsekventa i en hel match innan jag tror på dem fullt ut.

5. Ett sidospel borde "low scoring game" vara. Packers har inte gjort +30 poäng ännu och deras defense har inte tillåtit mer än 22 poäng sedan september. Den statsen är tydlig och konkret. Räkna inte med en shootout.

6. Det jag gillar med Packers i år är två saker som stått ut; springspelet och försvaret. Vi vet att offensiven med Packers Rodgers och Adams är en tandem som "alltid" fungerar. Jag gillar verkligen RB A.J.Dillon som springer som ett ånglok för dagen. Den offensiva linan kommer stå upp. Nu till det som förvånat och glatt mest nämligen det Joe Barry-ledda försvaret som per jag är ett av ligans bästa (nr 3 i NFL), trots frånfälle från flera elitspelare som Smith och Alexander för att nämna några. Gruppen (teamet) har verkligen limmat fast sig för varandra. Laget före individen. En som verkligen växt fram är Rashan Gary som 4,5 sacks i 10 matcher. Hujedamej!

Jag tror som sagt stenhårt på Packers. Vinner man dessutom idag tar man ett synnerligen rejält grepp över NFC som helhet. Jag spelar Packers -1 till goda oddset 1,91 hos Pinnacle . Sidospelet kan vara U48 gjorda poäng i matchen till oddset 1,93.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip