Vikings (5-2) vs Redskins (1-6). Sista gången som Vikings och Redskins gästade var Cousins QB för Redskins och Keenum för Vikings. Idag är det vice versa. NFL snurrar på i vanlig ordning och Cousins besitter idag ett av NFLs tyngsta QB-kontrakt.

Thursday Night Football med två lag med diametralt olika vägar för årets säsong. Vikings har äntligen fått snurr på grejerna och jagar sin fjärde raka seger. När Vikings var 1-2 efter tre omgångar var det tuffa ordväxlingar internt hos Vikings. WRs Thielen och Diggs vädrade sitt missnöje med att deras QB Cousins inte testade långa bollar downfield. Cousins höll med och efter den "dispyten" har det fungerat klanderfritt OCH Vikings spelbok fick "nya" linjer. Linan ligger på Vikings -16, men det spelet är helt ointressant, eftersom sista gången som Vikings var så stora favoriter mötte Buffalo BIlls och fick stryk med 27-6. Jag kommer alltid stå över den typen av höga linor.

Redskins? Ja, vad säger man? Ett av ligans sämsta lag i år. Försvaret har stor potential, men deras hjärta och hjärna vägrar spela och det syns att Trent Williams saknas i omklädningsrummet. Redskins har snittat 9 poäng (!) över sina fyra senaste matcher och det är genant.

Jag är helt övertygad om att Vikings kommer vinna den här matchen, men vill inte spela -16.

Värt att notera:

1. QB Cousins leder NFL i yards per passförsök - (9,1). Han leder NFL i passer rating - (114,3). Han är nr 4 i completion rate med (69,8%). Som sagts ovan; efter den interna "skrikmatchen" har Vikings rättat till sitt spel och framgångarna har kommit. Cousins har satt fyra TD-pass i sina senaste två outings. Snittat på 325,7 yards framåt. Starka papper.

2. Vikings snittar 36 poäng per match i sina tre sista matcher. Wow!

3. Redskins har förlorat fem av sju matcher på bortaplan.

4. Redskins och Thursday Night Football är ingen bra match-up. De har spelat sex stycken TNF sedan 2007 och har förlorat hela fem av dem.

5. Redskins och Vikings har mötts 12 gånger sedan 1992 och Vikings har vunnit åtta av dessa. Redskins kommer få det tufft idag.

6. Redskins QB Keenum låg bakom "The Minnesota Miracle" för ett par år sedan. Idag gör han comeback i Minnesota igen dock i förd Redskins färger. Keenum lär med garanti få höra att Vikings publik fortfarande älskar honom. Tittar vi på årets säsong har Keenum varit fullt godkänd, trots 1-6. Redskins offensiva lina är under all kritik. Keenum har ändå lyckats snitta 247 yards med nio TDs till det. Keenum kan Vikings pass defense och skall inte underskattas.

7. Redskins skadeläge oroar dock. Borta i afton är Reed, Davis, Norman och Thompson. Puh!

8. Vikings har WR-ässet Thielen skadad pga ljumskproblem, men vi vet att Vikings kommer springa framgångsrikt med RB Cook. I nuläget är Vikings nr 2 i hela NFL gällande springspelet.

Till spelet. Vi är alla överens om att Vikings har toppchans att vinna hemma, men de oddsen är på tok för låga för att vara intressanta. Vi vet också att Thielen är borta och det innebär att hans WR-partner Stephon Diggs kommer få chansen i red zone. Jag spelar Diggs att göra en TD under matchen till oddset 1,83 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip