Vikings vs Saints. Det här blir en holmgång. En grym match att se fram emot. I vecka 1 under denna säsong 2017/2018 möttes lagen och Vikings vann relativt enkelt med 29-19, där Saints låg under med 26-9 i fjärde quartern. MEN det är två helt andra lag som möts idag. Två riktigt bra lag! Jag tycker den här matchen är den mest svåra av dem alla att reda ut, eftersom det är två riktigt bra lag som imponerat i år. Tittar man på respektive lags quarterbacks har vi en Hall of Famer i Saints i form av Drew Brees. Hos Vikings har vi tredje QB Case Keenum. Det låter som en gigantisk fördel för Saints, MEN i själva verket har Keenum spelat sin bästa fotboll i sin karriär i år och är ohotad QB1, trots att förra QB1 och QB2 är friska. Keenum har levererat in 3 547 passing yards, 22 touchdowns mot 7 interceptions. Riktigt bra.

Jag kommer spela med Vikings och -3,5 poäng i den här matchen, men det bygger på ett par faktorer som jag tror kommer göra skillnad. Det värsta jag vet är att gå emot en sådan kvalitetsquarterback som Brees. En kille som själv kan förändra en matchbild, MEN Vikings defense är rakt över suveränt på samtliga positioner och jag tror Saints vassa RB-duo Kamara och Ingram kommer få det tufft idag. Det kommer sätta än mer press på Brees och då är Vikings secondary med Rhodes och Waynes mer tongivande än Saints receivers...

Värt att notera:

1. Vikings har bara förlorat EN hemmamatch i år. EN!

2. Saints har haft lite bekymmer med två saker i sina senaste outings. Den första är att man tillåtit mötande quarterback att nå 300 offensiva yards. Det är många yards och mot Vikings kommer man inte ha råd med det. Utöver det har hela fyra spelare (motståndare) under två veckor gjort över 100 offensiva mottagna yard. Det har inte Saint råd med nu heller och då pratar vi Thielen, Diggs och Rudolph. Pass på.

3. Vikings har lyckats med bedriften att göra mer än 23 poäng framåt på hemmaplan i samtliga matcher, utom förlusten mot Lions med 14-7. Det var den gången rookie-RB Cook gick ner skadad i matchen. Saints har suveräna cornerbacks i form av Lattimore och Crawley, men kan dessa stoppa WR Thielen, WR Diggs och TE Rudolph? Låt mig tveka. Bl a har TE Rudolph 57 mottagningar för 532 yards och åtta touchdowns. Inte Patriots Gronkowski-siffror, men väldigt nära.

4. Vikings och Saints har två full dugliga RBs att tillgå. Den matchen är jag övertygad om att Vikings defense vinner. Kamara och Ingram är ett läckert RB-tandem, men Vikings defense är i stort sett etta i varje defensiv statistikkolumn. Vikings tillåter endast 15,8 poäng per match. Det är ruggigt starka papper.

Jag kommer gå med Vikings i denna läckra matchup. De är starka på de väsentliga roller som kommer avgöra matchen och då väljer jag att spela Vikings -3,5 till oddset 1,71 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip