Vikings vs Seahawks. Dagens bästa defense mot dåtidens bästa defense. När jag säger dåtidens pratar jag bara typ 2-3 år sedan och Seattle. Vikings är en contender till Super Bowl i år. Hela laget är starkt på samtliga nyckelpositioner; QB, RB, defense, offensiva linan och special teams. Det finns verkligen ingen direkt svaghet i truppen OCH spelarna är signade för ett antal år framåt = Vikings kommer vara en maktfaktor i flera år framöver.

Idag är det generalrepetition mot Seahawks och Vikings kommer matcha sina bästa spelare i minst tre quarters. Den jag är mest nyfiken på att se är fjolårets rookie-RB Dalvin Cook som ådrog sig en fraktur efter ett par matcher och var borta hela säsongen. MEN killen hann visa vad han gick för och Vikings ÄR ett bättre lag med honom på plan.

Jag kommer testa Vikings -3,5 till oddset 1,91 hos 888sport .

Värt att notera:

1. Seahawks är ett av de lagen som haft en sådär-training camp med en hel del frustration internt och själva motorn i defense, Earl Thomas fortfarande osignat. MEN hjärta och hjärna är QB Russ Wilson och han har sett väldigt stark ut.

2. Vikings QB Cousins kommer äntligen att få testas rejält och av det vi såg i dennes debut och kemin med Stephon Diggs, WR, DÅ blir det en jobbig kväll för Seahawks secondary (som i nuläget ser lite svagt ut).

3. Seahawks har haft ruggiga bekymmer med skador på sina nyckelspelare och till matchen idag är såväl Baldwin (bästa WR) borta och Penny kommer inte springa en meter. Lite jobbigt är det.

4. Det största "spöket" för Seahawks hittills har varit "red zone issues". De har varit genant usla på att konvertera touchdowns. Mot Chargers hade de tre chanser i "red zone" och missade samtliga plus att de fumblade en boll = totalt iskallt.

5. Vikings run defense är lika suveränt som Stockholm är vackert på sommaren. Seahawks kommer försöka springa, trots att de har second strings på first string-position. Nej, Vikings är för tuffa här.

6. Vikings kommer matcha sin starting line-up och det innebär stora problem för Seahawks. De kan inte kontrollera spelet när Cousins har bollen. De kommer bli förbisprungna och förbikastade.

Jag spelar Vikings -3,5 till oddset 1,91 hos 888sport och känner mig väldigt trygg med det spelet.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip