Finalen av lördagens Super Wild Card weekend. Washington (7-9) vs Tampa Bay Bucs (11-5).

Det är mycket surr om Washingtons defense och det med rätta; de har spelat riktigt bra. MEN idag tar det slut. Tom Brady är 43 år ung och har hela sex Super Bowl-ringar. Notera det; sex stycken! Det som också har hänt med Bucs och Brady över decembermånad är att de är obesegrade och ser bara bättre och bättre ut. Jag kommer aldrig spela mot Tom Brady i en wild card-match.

Jag bjuder på två speltips i den här texten. Buccaneers kommer vinna. Spela dock inte för högt handicap. Det kan alltid ramla in en sen TD el konstigt field goal som kan häxa, MEN sanna mina ord; Buccaneers kommer vinna den här outingen om vi ser till matchspel. Bucs -6 är spelbart, men oddset en aning fattigt - 1,64 hos LeoVegas , Casumo och Unibet .

Det spel som jag kommer rekommendera är att WR-ässet Antonio Brown kommer göra en touchdown. Killen har varit riktigt bra över de senaste matcherna och det är han som kommer få det/de långa passen. Vi har också sett den tillit som Brady har till Brown i dessa lägen. I modern tid pratar vi om den bäste quarterbacken och kanske den bästa wide receivern. Notera det. LeoVegas , Casumo och Unibet ger oss oddset 2,40 på en touchdown för Antonio Brown. Det spelet nyper jag direkt.

Värt att notera:

1. Jag tycker det är viktigt att poängtera att amerikanske fotboll är ett lagspel. Det är ofta surr om de riktigt stora spelarna och om vi kollar på Bucs är det ofta Brady, Evans, Goodwin, Suh som får de stora rubrikerna. MEN notera att det är första gången för många Bucs-spelare som för första gången spelar i ett slutspel. Notera det. Ta exv. Lavonte David. Nio säsonger i NFL. 137 spelade matcher. Hans första playoff. DEN känslan är enorm.

2. Det går inte att bortse över Bucs facit över deras fyra senaste matcherna. Egentligen var det bara en fråga om när själva "kittet" skulle fästa. Med den truppen och de vapen som finns med QB Brady, WR Evans, WR Godwin, WR Brown, TE Gronk och RB Jones handlade det om tid tillsammans. NU har vi sett hur bra det här laget är på båda sidor om bollen och det kommer vara hemskt jobbigt att möta Bucs framöver. Laget har snittat 37 poäng framåt och Bradys QB-passer rating låg på hela 127! Ta in det.

3. Washington har tyvärr ingen offensiv. De är rankade som nr 30 i NFL i år med ett snitt på 317 totala yards per outing. Vi måste nämna det. Det finns dock bra förutsättningar inför de kommande åren med WR McLaurin, TE Thomas och RB Gibson. Dessvärre spelar alla dessa halvskadade. De har också en halvskadad QB i Smith. Det är tuffa förutsättningar och även om Washingtons defense är formidabelt kommer det bli tröttsamt att vara inne ofta för det kan vi räkna med. Bucs kommer ha bollen ofta och länge. Det kommer bli "wear and tear" på Washingtons defense. Notera det.

4. Bucs Brady har vunnit 30 playoff-matcher, 9 conference-finals och 6 Super Bowls med New England Patriots. Han har 11 388 passing yards med 73 touchdowns i slutspel. Just det; i slutspel. Nu är det första slutspelet med Tampa Bay Buccaneers. Vad jag vill säga med detta är att Brady's spel lyfter alltid 1-2 nivåer när slutspelet dras igång och om vi tittar på hans decembermånad-stats; ja, då förstår ni. Vi pratar om 1 137 passing yards. Visst; Washingtons defense är riktigt bra; unga, hungriga och lovande, MEN de har inte mött den här typen av offensiv tidigare. Jag är helt inne på att Brady når +300 yards och minst tre touchdowns idag. Notera det.

5. Det skall dock bli kul att se Washingtons rookie pass rusher Chase Young. Helgrym superstar redan år 1. Han har noterats för 44 tacklingar, 7,5 sacks, fyra forcerade fumbles, tre fumble recoveries och fyra pass deflections. I år!

6. Washington RB Gibson har sett bra ut, dock mot svagare defenses, där lagen varit under .500. Idag ställs han mot ligans bästa run defense. De tillät bara 80,6 yards i snitt. Otroligt starka siffror. Det kommer bli hemskt jobbigt för Gibson idag.

7. Bucs kommer dessutom få tillbaka outside linebacker-ässet Barrett, WR-ässet Evans och CB-ässet Davis. Det är tre riktigt starka namn. Den enda som saknas för Bucs är LB White. I övrigt helt komplett lag. Notera det.

8. Mitt val med WR Antonio Brown som touchdowngörare bygger på en riktigt vass avslutning på grundsäsongen. Brown kom in sent pga. turbulens utanför fotbollsplanen. Han har dock spelat 8 matcher (mest aktiv de sex senaste outings) och har på dessa få matcher säkerställt 45 mottagningar för 483 yards med 4 touchdowns. Starka papper. Notera också att han har sett bättre och bättre ut. Notera också att QB Brady ligger bakom värvningen av Brown. Ingen av dessa Hall of Famers vill tappa ansiktet och facit har vi sett under december. Båda har varit exceptionellt bra. Browns totala statistik berättar: 139 matcher, 886 mottagningar, 11 746 yards och 79 (!) touchdowns.

Som sagt; jag håller Bucs högt och kan även se dem nå minst NFC Championship och en liten chans på Super Bowl. De har definitivt talang och trupp för att göra det även om jag tror att Bucs är ännu bättre år 2 med Brady.

Jag spelar WR Antonio Brown som touchdowngörare till oddset 2,40 hos Unibet , LeoVegas & Casumo . Om du skall spela matchspel är Bucs från -5 till -7 intressant.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip