Washington (WFT) (2-3) vs Chiefs (2-3). Inför säsongen var alla övertygade om att Chiefs skulle vara ett topplag och en ångvält i AFC emedan WFT hade ett av ligans bästa defense och behövde marinera in en starkare offensiv, dels med en rutinerad QB i Ryan Fitzpatrick. Av detta har vi inte sett något alls om vi skall vara helt ärliga. Jag är mest besviken på Chiefs, eftersom de är i win-mode nu. WFT är up- and coming och när skadan slog till på "Fitzmagic" blev det extra kännbart. Det som dock är chockerande är att WFTs defense är "mänskligt"; inte elit. WFT är på plats nr 27 vad gäller "sack rate", trots att de har Jonathan Allen, Montez Sweat och kommande Hall of Famer Chase Young på linan. 27! Genant illa.

Det lag som har lättast att räta upp skeppet måste ändå vara HC Reids mannar i Chiefs. De har alla vunnit Super Bowl tillsammans. Offensiven rullar på som den skall, men försvaret är en komplett misär till dags dato. Här kommer det skruvas och grejas till det har rättat till sig. OM så inte sker inom kort blir det hemskt svårt för Chiefs att att nå slutspel. De ligger sist i AFC West och det är inte OK för en contender. Visst; det är många matcher som skall spelas, men det har inte varit vackert.

Jag är dock övertygad om att vändningen kommer idag och väljer att spela Chiefs -5 på bortaplan till oddset 1,70 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Chiefs QB Mahomes är inne för en intressant afton i Washington. Dels för att en hav hans vapen, WR Hill kommer spela, vilket är ett klart plus, men om inte WFT får ordning på sina linebackers och safeties, då blir det en lång afton för WFT.

2. WFT QB Heinicke kastade bort två bollar mot Saints senast och det blev kostbart. Mot Chiefs kommer det definitivt inte att fungera, eftersom Chiefs offensiv är grym när de spelar som bäst och om WFT skall försöka vinna den här outingen, då kan inte Mahomes vara inne för ofta.

3. När skall Chiefs TE Kelce få till ytterligare en +100 yards match? Varför inte idag? Han har 30 mottagningar för 369 yards och fyra touchdowns. WFT kommer ha koll på WR Hill och det gör att det kommer bli extra svårt att ha järnkoll på kanske ligans bästa TE. För mig är det enkelt; Kelce kommer göra minst en TD idag. Ett bra sidospel!

4. Chiefs fick tillbaka Wille Gay Jr. i sin defensiv senast, men det är nog först idag som han kommer göra skillnad på defense för Chiefs. Det är ett måste. Chiefs pass defense har varit katastrofal. Laget har gett stora ytor till sina motståndare, men det har också varit s.k. "blown coverage", där miss i kommunikationen har varit uppenbar. Det är inte OK för ett lag som är i win-mode nu att göra dessa enkla fel, men dessvärre har de hänt och det ofta. Det måste städas upp och dagens match är perfekt för att räta ut frågetecken.

5. Chiefs såg till att plocka underbarnet till problembarnet WR Josh Gordon till sitt lag. Killen spelade sin första match senast efter sin sjätte (!) avstängning från NFL pga. drog policy. En synnerligen grym karriär har i tid och otid stoppats upp av stora personliga bekymmer. Förhoppingsvis håller sig Gordon i skinnet nu när han fått kontrakt med en Super Bowl contender. När han är som bäst har han skill-set som väldigt få receivers har. Notera det.

6. Det är också viktigt att notera att Chiefs har sju raka segrar mot Washington. Ett lag som de alltid haft lätt för i modern tid.

7. Chiefs har förlorat tre av fyra matcher. Det är första gången sedan 2019 (vecka 5-8). MEN noteras bör att när vändningen kom vann Chiefs 24 av 26 kommande matcher inklusive Super Bowl. Idag möter man som sagt ett Washington som i sina två senaste outing har släppt till hela 8 TDs och +500 yards bakåt. Om vi ser till hela strukturen i lagen är Chiefs bättre på samtliga nyckelpositioner. Ha det med er.

Jag spelar Chiefs -5 till oddset 1.70 hos Pinnacle och tycker det är dagens absolut bästa spel. Chiefs kommer studsa tillbaka!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip