Kändes skönt med ett par raka rekar igår, då såväl Bucs som Packers visade vägen.

Idag är det Monday Night Football och Washington (4-6) tar emot Seahawks (3-7). Det känns lite märkligt att behöva skriva 3-7 på Seahawks. De var 12-4 under 2020. Strax är såväl Jets som Texans uppe på tre segrar; jisses. Det är något som är genuint fel i Seahawks med tanke på den trupp laget besitter. De borde vara i win-mode nu. Istället hänger de på gärsgården. Washington vet vi har en grym defensiv, men också en väldigt ung trupp med en QB2 som starter. Det enda rimliga idag är att Seahawks vinner det här, men som sagt; det är något som inte stämmer i Seahawks och det har faktiskt varit en "gnagande känsla" sedan rykten började florera om att QB Wilson ville annorstädes. MEN mest nöjda måste väl New York Jets vara som fick en "king's ransom" när de trejdade bort safety Jamal Adams? Vi får se, men Seahawks kan mycket bättre än vad som presterat hittills även om skador till viss del förstört delar av säsongen.

Jag ger Seahawks och QB Wilson en sista chans. Washingtons pass defence är horribelt och Wilson kommer mata Lockett och Metcalf mest hela dagen som det känns. Torskar Seahawks i afton är det slutet på en av deras största eror i klubbens historia. Tror jag. Jag har svårt att se dem nå slutspel om de går 3-8 i afton. Jag tar därför Seahawks -1 till oddset 1,96 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Jag vill ge en eloge till Washington som har två raka segrar med sig i bagaget in till den här outingen. Washington leder också all-time stats med 12-9 över Seahawks, men Seahawks har vunnit de 5/8 senaste. De har verkligen svarat upp, trots skador och tagit fram en spelglädje och vinnargnista i en väldigt ung trupp. Det gillas.

2. Seahawks har haft två stora bekymmer över hela året: deras defense och deras icke-springspel. Visst; det är och har varit tuffa skador, men när vi är i vecka 12 måste allt det här fungera. Det gör det inte. Seahawks tillåter 279,6 i passing yards i snitt. De ligger på plats 30 i NFL med den statsen. Det håller inte.

3. Seahawks har ett av ligans bästa WR-tandem i Lockett och Metcalf. Jag har feeing för att Lockett kommer få många bollar idag. Särskilt de där perfekta djupa som nästan bara Brady, Rodgers och Wilson kan och vågar göra. Washington är riktigt svaga i pass defence. De har släppt in hela 24 touchdowns hittills, vilket är ett mindre hål om du frågar mig. Metcalf måste steppa upp i afton. Han har bara tagit emot 57 yards sedan QB Wilson kom tillbaka efter skada. Jag säger pass på!

4. Seahawks har snittat 20,4 poäng framåt per match. Washington snittar 21,2 poäng per match.

5. En faktor som är värd att beakta är att Seahawks är bättre borta än hemma i år, utan att för den skullen vara "suveräna". De är 2-3 på bortaplan. 1-4 på hemmaplan.

6. En riktig fajt i fajten som kommer bli matchavgörande är att Washington är tunna framåt med flera skador på WRs och TEs, vilket gör att deras springspel måste fungera. Mot Bucs och Panthers sprang Washington 34 och 40 gånger på marken. När vi då tittar på kanske den enda styrkan som Seahawks har för dagen är just run defense = värt att notera. Jag tycker den aspekten är värdefull att ha med sig innan du placerar dina spel. Låser Seahawks springspelet, då är det toppchans till vinst idag enligt min mening.

7. Jag har också himla svårt att se Washington vinna tre raka matcher med den unga truppen.

Jag är övertygad om att det trots alla negativa aspekter med skador och annat kan bli en kul match att se på. Seahawks skall inte vara 3-7, men så är det för tillfället. De vänder trenden idag och jag spelar Seahawks -1 till oddset 1,96 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip