Nej, nu vänder det! Tung vecka än så länge men tycker det är dags för lite medstuds nu.

Nu blir det back to basic. Tillbaka till de jag har mest koll på. Nämligen svenskar.Här har vi två spelare som imponerat under turneringen så länge.

Allegro (231) - Simon Berglund (405)

Allegro är en liten, snabb, vänsterhänt spelare som vill spela med tempo i bollarna och söker för det mesta attacker med sin forehand. Är en lovande 20 årig belgare som främst behöver utveckla variationen i sitt spel och bli lite mer oberäknelig. Just nu kan han mer eller mindre bara hantera snabbt spel, vilket leder långt när han väl får spelet dit han vill.
Hans matcher än så länge -
Preiss 4-1
Chen 4-0
Udra 4-2
Är väl mest segern mot Chen som imponerar. En spelare han är bättre än, men 4-0 är starkt. I övrigt full väntade resultat.

Simon Berglund. Kan det vara hans genombrott på seniornivå på den internationella scenen? Han har ett humör bara en mor kan älska(om ens det), men väldigt spelintelligent både när det gäller skruvspelet och att läsa spelet. Som jag skrev i reken tidigare så är hans ranking inte riktigt rättvis då han tävlat väldigt lite. En rättvis ranking kanske är runt 300 i dagsläget.
Hans matcher än så länge-
Batocchi 3-1
Sidorenko 0-3
Grininger 3-0 (alla i u21)
Cazacu 4-0
Zhao 4-3
Vitta 4-2
Detta är en imponerande streak! Han var i troligtvis den tuffaste kvalgruppen i singelklassen, men tog sig igenom den som etta i gruppen.

Varför tror jag då på Berglund? Som jag nämnde tidigare är Allegro en spelare som är riktigt bra i högt tempo. Mindre bra i annat tempo. Och Berglund har en förmåga att alltid få bestämma just tempo och hur spelet ska se ut, just med tanke på hans skruvspel och spelintelligens (taktiska förmåga).

3/5 units på +1.5 set på Berglund till 1.66. Rak seger till 2.50 lockar. Men jag håller mig till handikappspelet.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip