Annie Lööf red på en fantastisk framgångsvåg för en tid sedan då Centern nådde över 13% i vissa opinionsundersökningar. En del experter såg till och med Lööf som en statsministerkandidat och allting pekade uppåt för Lööf och Centern.

Sedan dess har framförallt tre saker hänt som gjort att Lööf och Centern tappat fart.

Kristersson har ersatt en svag Kinberg Batra som ledare för Moderaterna. En del av de väljare som lämnat M för C under Batras ledning har återvänt till M.

Busch Thor har klivit fram som det starkaste kvinnliga kortet inom Alliansen och raketspurtar nu i valets slutskede. Busch Thor har verkligen tagit för sig i de senaste debatterna och ser nu ut som den starkaste och mest engagerade kvinnliga partiledaren inom Alliansen.

Gymnasielagen har skadat Lööf och Centern. Framförallt bland Allians-väljarna då hon svek Alliansen i den här frågan. Lööf har också haft väldigt svårt att försvara det här beslutet i debatter och media då det är tydligt att hon egentligen inte stödjer det beslut hon har varit med att fatta. Hon klagar både på vänsterblocket och socialdemokraterna trots att hon stödde deras förslag och hon svek Alliansväljarna så hon får inte någon sida med sig. Naturligtvis utnyttjar övriga partier det här och det har gjort att hon nu ser svag och osäker ut i debatterna i stället för som tidigare stark. Det vänder fort inom politiken...

Centern fortsätter att rasa i opinionen och ligger nu runt 8,5% i de senaste undersökningarna. I det senaste valet 2014 fick Centern 6,89% av rösterna och om trenden fortsätter de sista dagarna så närmar sig Centern den här nivån på nytt. Jag ser inget som tyder på att Lööf ska lyckas vända trenden. Snarare tvärtom. Jag gissar att Centern får någonstans mellan 7-8%.

Då Kambi-bolagen LeoVegas , MrGreen och Unibet erbjuder linan över/under 8,5% så är spelet givet för mig.

Speltips: Centern under 8,5%.

This is the stats tab
This is the post tip