Det är dags för Cheltenham Gold Cup. Ett av de absolut största och mest prestigefyllda lopp som finns inom galopp och hästkapplöpning. Gold Cup rids på fredagen under Cheltenham Festival som pågår tisdag till fredag den här veckan.

För många brittiska spelbolag är det här det största och viktigaste eventet efter VM och EM i fotboll.

För dig som gillar galopp streamar världens största bettingsajt bet365 alla lopp från Cheltenham Festival även för svenska kunder. Loppen rids dagtid och bet365 erbjuder även ett fantastiskt spelutbud på dessa lopp.

Nioårige valacken Native River vann Gold Cup i mycket fin stil ifjol och han är nu mitt val att vinna Cheltenham Gold Cup 2019 och försvara sin titel.

Det är inte helt oväntat dåligt väder i Storbritannien med vind och regn och det är något som gynnar Native River. Det väntas bli ”soft ground” och liknande banförhållanden som när Native River vann det här loppet ifjol. Det gynnar titelförsvararen.

Native River har gjort två ok lopp i år som tvåa och trea och då han siktats mot Gold Cup tror jag han är redo för stordåd. Native River ser inte mycket ut för världen men han gillar att springa i täten och han har ett hjärta av guld. Han ger sig aldrig och är därför väldigt svårslagen över den här långa distansen. Särskilt när det är tunga förhållanden.

Banförhållandena och distansen gynnar Native River. Då jag dessutom tycker några av motbuden blivit lite överskattade så är ett spel på Native River givet för mig. Visst är Clan Des Obeaux en bra häst och han var fin då han vann King George på annandagen. Förhållandena här är dock som dag och natt jämfört med King George på Kempton. Jag tycker han är lite för mycket spelad. Detsamma gäller Presenting Percy som gjorde ett bra intryck då han vann på ”soft ground”på Gowran Park i januari. Visst såg han fin ut men jag tror ändå inte han räcker hela vägen mot det här motståndet under tuffa förhållanden.

Speltips: Native River vinnare – 7.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip