Detta är ligamatcher, och då det är fri uppställning för lagen så är det inte säkert att alla matcher spelas. Så ni vet hur läget är!

Omgång tre i Franska högstaligan, Pro A.

La Romagne - Hennebont
Crisan(54) - Kreanga (129)

La Romagne började med att vinna mot Caen och Crisan vann där mot Lorentz med 3-2 i set, ett ganska väntat resultat. I omgång två var det 3-1 seger mot Morez, där Crisan vann igen med 3-2, nu mot Silva. Hennebont började med en en ganska oväntad, och tung förloust mot Morez med 1-3. Fransmannen Robinot förlorade överraskande mot Silva, en spelare han absolut ska vinna mot. Även andra matchen blev det förlust med 3-1, även här med förlust för Robinot. Kreanga fick inte plats i laguppställningen i någon av matcherna, men just med tanke på Robinots svaga insatser så tror jag att Kreanga kan få chansen.

Crisan hade ett mycket bra OS där han tog sig till 8-delsfinal innan det tog stopp mot finalisten Zhang Jike. Men 4-3 mot först Lebesson och sedan Lee Sang Su är mycket bra segrar. Crisan är en av världens mest bollsäkra spelare. Har inga riktigt farliga vapen men ibland är det nästan löjligt hur han får tillbaka bollen på bordet. Spelar mycket på sitt försvar och kluriga vinklar i spelet.

Kreanga. 129 i världen kanske är lite missvisande då han är 44 år gammal och spelar inte så mycket internationellt längre, utan fokuserar på seriespel. Men han är inte den fantastiska spelaren han en gång var. Tvärtom från Crisan så lever han på sitt attackspel, är grymt rolig att titta på då han har grym acceleration i kroppen och det bara smäller ibland. Hans problem är då när han möter spelare som spelar tight och som får tillbaka bollen på bordet, speciellt nufötiden har han svårt att hinna med när bollen kommer tillbaka i högt tempo.

Jag tror att Crisan är den bättre spelaren här. Och spelstilarna kommer att göra att det kommer gå för fort för Kreanga. Och har Crisan konserverat OS-formen bör det gå stabilt.

Crisan rak seger till 1.83 på come on. Det tar jag med 3/5 units.


Chartres - Istres
Gerell(39) - Assar(56)

Chrartres är obesegrade efter två omgångar. Istres har en vinst och en förlust. Så här har deras matcher varit
Gerell- Ouiache 3-0
Gerell - Nuytinck 3-2

Assar - Lebesson 3-2
Assar - Lundquist 3-2
ASsar - M. Karlsson 3-1
Assar - Flore 2-3

Två spelare som imponerat alltså! Då Assar tidigare bodde i Halmstad har de tränat massor av gånger med varandra och de känner varandra väl. Men jag tror det gynnar Gerell trots att Assar kanske lärt sig att ta Gerells serve lite bättre.

Pär Gerell lever väldigt mycket på sin serve. Har tillsammans med Anton Källberg en av världens absolut bästa servar, och han bygger sitt spel därefter. Gerell är vänsterhänt och är betydligt mycket bättre mot högerhänta spelare(vilket är imponerande då de två vinster han tagit hittills är just mot vänsterhänta spelare). Utöver serven har han bra returspel och forehand, både attack och försvar. Assar har en lite "lugnare" spelstil då han vill spela tight och bollsnålt. Hans absolut bästa vapen är om det blir dueller i backhand - backhand, vilket det inte blir mycket av i den här matchen.

1.90 på Gerell på bet365 . 3/5 units.

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip