Melodifestivalen närmar sig! Första deltävlingen äger rum den 2:a februari men låtarna är fortfarande inte släppta. På ett sätt kan det tyckas galet att lägga ett spel innan man hört låtarna men å andra sidan kan man resonera sig till att spela till ett bra odds.

Jag kommer att ägna mig åt uteslutningsmetoden för att få fram min favorit i tävlingen.

Hanna Ferm & LIAMOO odds: 8.00 Unibet

Favoriter endast till namnet. Christer Björkman har satt dem med startnummer sex i deltävling i deltävling två. Ett av de sämre nummer man kan bli tilldelad. Med andra ord har inte Björkman särskilt stora förhoppningar på det här bidraget.

Jon Henrik Fjällgren odds 12.00 Nordicbet

Det här känns som ett klassiskt Jon Henrik-bidrag. Låten Norrsken är skriven av Fredrik Kempe och David Kreuger och handlar om att förändra världen. Jon Henrik är populär men jag tycker ändå att spelbolagen har satt ett för lågt odds på honom. Givet topp 5-spel men jag tror inte att han går hela vägen och vinner.

Anna Bergendahl odds 14.00 Unibet

Första intressanta namnet på topplistan. Bergendahl vann Melodifestivalen 2010 med This is My Life, dessvärre gick bidraget inte ens till final i Eurovision. Hon är dock etablerad och har startnummer sju i första deltävlingen vilket är mycket positivt. Har Thomas G:son som en av låtskrivarna vilket sällan är negativt i de här sammanhangen. Christer Björkman tror uppenbarligen hårt på det här bidraget.

Det finns sedan ett helt gäng andra deltagare som kan vinna. Jag har hört från människor i branschen att Oscar Enestad kommer att bli farlig. Han är en utbrytare från populära FO&O och trots sin ringa ålder är han mogen som person. Det vittnar, om inte annat, hans förhållande med 29 år äldre Cecilia Dahlbom om.

Jaha, varför är det viktigt att han ligger med en milf? Jo, låten handlar nämligen om den här relationen och hur svåraccepterad den varit för hans familj och vänner. En mycket stark låt säger Torbjörn Ek och jag har hört samma sak från andra personer i branschen. Han har ett patetiskt dåligt startnummer men å andra sidan är Andreas Johnson, Margaret och Hanna Herm tre riktigt kalla favoriter i deltävling två.

Nej, Oscar Enestad är mitt skrällval i tävlingen till oddset 12.00 hos Unibet . Andra intressanta spel är John Lundvik till 8.50 hos Unibet som gick bra förra året och ovannämnda Anna Bergendahl.

Hos Unibet hittar du dessa spel genom att klicka på Underhållning & Specialer och sedan Sverige. Hos Nordicbet genom att klicka på Musik i menyn.

Startbonusar:
100% upp till 5000 kr hos Unibet
100% upp till 2500 kr hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip