8-delsfinal i Belgium open.
Bobocica (107) - Mengel (75)
Här möts en spelare som tydligt verkar vara på nedgång, eller åtminstone haft en dålig sommar. Mot en trygg och stabil topp-80 spelare. Vet faktiskt inte hur Bobo kan ligga så pass högt på rankingen. Tycker bara han har sina fina perioder sällan och gör annars inte annat än ok resultat. Mengel är numer en rutinerad och trygg spelare som sällan förlorar mot sämre spelare.
Bobocica vill bygga sitt spel kring noggrant serve-returspel och sitter inne på en helt okej serve. Är fullt duglig i spelet i övrigt. Såg honom på challenger series för någon vecka sedan och på förhand kändes han som en mycket bra spelare där men han imponerade inte alls och såg snarare ut att vara kvar på semestern än fullt inne i säsongen efter en hård försäsong. Så här har han spelat än så länge i Belgien -
Dang Qiu 4-1
Kuzmin 4-1.
Stabila resultat. Mot spelare han ska vinna mot. Kuzmin var en bra spelare för något år sedan men har tappat rejält. Och med tanke på bristen på vilja och engagemang på Challenger series de senaste veckorna förstår jag inte vad han ens gör i Belgien. Men summa summarum, stabila resultat.

Mengel då? En riktig slitvarg, ser ut att göra ont i allt han gör och den stora, eller enorme tysken måste ha problem med kroppen. Men slita kan han! Bra i serve-retur och dessutom fantastiska skruvloopar som han bygger spelet kring. Är sedan länge en stabil spelare i Bundesliga och ger sällan bort matcher. Matcherna i Belgien -
Vende 4-0
Kojic 4-0 (4,8,3,1)
Slakten av Kojic är anmärkningsvärd. Visst måste Kojic ha vikt ner sig mental? Annars är det ett fantastiskt resultat!

Båda spelarna bygger spelet kring noggrant serve-returspel. Men jag ser Mengel som en klart bättre och mer aggressiv spelare i de dueller och där tror jag nyckeln ligger. Mengel har en högst tvivelaktig serve rent regelmässigt, men just den serven (felskruv) brukar Bobocica ha problem med. Även där en nyckel.
3/5 units på Mengel -1.5 set till 1.83 på bet365 . Ska vi säga 4-1 till Mengel?
Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip