Atlanta Hawks kommer ifrån fyra raka förluster och ligger sist i den östra konferensen. Det finns ingen anledning för Hawks att spela resten av säsongen egentligen. Det är redan klart att man kommer få ett draftval i lotteriet kommande vår. Nu handlar det bara om att fortsätta utveckla den unga kärnan av spelare som truppen består utav.

Phoenix Suns tog sin andra raka seger häromdagen vilket innebar att man närmar sig den sista slutspelsplatsen i den västra konferensen. Devin Booker fortsätter att vara en stjärna när det gäller som mest. När försvaret sitter för Suns är det ett lag som inget lag vill möta. Tyvärr för deras del är man fortfarande väldigt ojämna i sina insatser på den sidan av bollen.

Hemmalaget saknar Fernando och Jabari Parker. Len, Young och Hunter är frågetecken inför mötet. Skulle Trae Young missa mötet förändrar det en hel del i Atlantas offensiv. Gästande Suns saknar Kaminsky medan Rubio är tveksam till spel av personliga skäl.

Jag har redan varit och pillat på överspelen i Suns matcher två gånger senaste veckan. Båda gångerna har jag blivit besviken. Dels för att båda lagen skjutit horribelt men främst är det antalet turnovers i matcherna som dragit ner poängsnittet. Misstagen har heller inte orsakat ”live-turnovers” som det kallas när bollen fortfarande är i spel efter tappat bollinnehav. Istället har bollen gått ur spel och försvarande lag har i lugn och ro kunnat ställa upp sitt försvar vilket dragit ner tempot rejält. När Atlanta spelar är det väldigt lite uppställt försvar som gäller. Varken offensivt eller defensivt trivs Atlanta i den typen av spel för då har det unga laget ingen chans att vinna matcher helt enkelt. Man är ännu inte så pass väldrillade taktiskt som spelartrupp.


Speltips: Över 225 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip