Det spelas bara en match inatt då det var Martin Luther King day igår med näst intill hela ligan igång. Det är dock svårt att bli besviken på matchen vi bjuds på. Luka Doncic och hans Dallas Mavericks tar emot Kawhi Leonards Los Angeles Clippers.

Inför det här mötet ligger Mavericks femma i den tuffa västra konferensen. Med en vinstsvit på fyra raka matcher där Doncic radat upp sanslösa siffror. Det är dock ett snäpp upp till just Clippers på fjärdeplats. När Doncic inte spelar bra har man svårt att hålla upp poängskörden framåt. Mot ett så pass skickligt defensivt lag som Clippers blir det intressant att se om Doncic kan lösa alla problem Doc Rivers ställer framför honom.

Clippers bortaspel är lite av ett bekymmer den här säsongen. Ett matchfacit på 11-9 är okej i grundserien men inte mer än så om man ska vara ett topplag. På slutet har vi sett en förbättring med sju segrar på tio senaste matcherna. Det har också blivit så att Kawhi eller George fått eller tvingats stå över en hel del bortamatcher. Nu är Kawhi Leonard spelklar och med vila i benen är han näst intill omöjlig uppgift att möta. Det fick vi inte minst se i fjol när han bar Raptors hela vägen till guldet.

Hemmalaget saknar Ryan Broekhoff. Mer noterbart är att Porzingis är ett frågetecken inför matchen med sin knäskada. Hans skytte och defensiva närvaro är något varje lag måste planera för, så kan han inte spela skulle det vara ett enormt avbräck för Dallas mot ett lag som Clippers. För gästerna saknas stjärnan och tvåvägsspelaren Paul George. Även Harkless är tveksam till spel med ryggproblem.

Det var inte tänkt att Dallas skulle nå slutspel ens den här säsongen men Luka Doncic makalösa spel har gjort Mavericks till ett topplag. Trots det håller jag ändå Clippers som ett mer komplett lag i dagsläget. Under Doc Rivers har man sin identitet både offensivt och defensivt. När det är topplag på schemat brukar Kawhi och hans Clippers höja sig den här säsongen. Clipper ska ha ett klart favoritskap här och när bet365 erbjuder dubbla pengarna så går jag utan tvekan på bortasidan!

Speltips: LA Clippers att vinna matchen – odds 2.00 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip