En riktig höjdarmatch mellan två topplag! Grizzlies (42-27) vs Warriors (36-35).

Warriors är, i mitt tycke, fortfarande en contender även i år, men om laget inte får till sitt spel på bortaplan kommer det inte fungera.

Laget har nu 10 raka förluster på bortaplan och problemet är att de inte lyckas hålla ihop sitt spel över fyra kvartar. Det måste korrigeras nu och min feeling är att Grizzlies (utan sin bäste spelare Morant som är avstängd) som är ett lag som Warriors direkt ogillar, kommer bli det lag som Warriors slår och bryter sin negativa trend på bortaplan.

Jag spelar Warriors moneyline till oddset 2,12 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Det är inte Steph Curry som är Warriors bekymmer på bortaplan. Han snittar 31 poäng, 6,7 returer per match och 6,2 assist. Det är ett starkare facit än hans spel på hemmaplan.

2. Det är framför allt Warriors Poole som är flaskhalsen även om man står och faller som ett lag. På hemmaplan är han dominerande i varje match, men på bortaplan är han den som dessvärre levererar fler turnovers än poäng framåt.

3. Warriors defense däremot börjar se bättre ut och det har gjort att Warriors varit bättre med i matcherna.

4. Grizzlies vs Warriors är numer en matchup, där lagen verkligen ogillar varandra. Det gör att det kommer bli mycket gnabb och tjafs.

5. Grizzlies har spelat sådär utan sin superstar Morant som varit avstängd i sju matcher (4-3). Svag insats mot Spurs efter halva matchen, då man låg under med 29 poäng. När krutröken lagt sig hade Grizzlies vänt matchen till vinst. Nu möter man ett riktigt bra lag och då fungerar det inte att spela på 85% av sin kapacitet.

6. Warriors trepoöngsskytte har varit riktigt svagt på bortaplan och om laget bara höjer det snittet en aning är det en bra chans att besegra Grizzlies.

Min feeling är att Warriors kommer steppa upp i afton och bryta sin långa negativa trend. En extra motivation är att det är Grizzlies som laget möter och det gillas. Jag spelar Warriors moneyline till oddset 2,12 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip