Los Angeles Lakers började säsongen i ett rasande tempot. På slutet har skador/vila på Davis och LeBron orsakat några onödiga förluster. Laget är 6-4 på sina tio senaste matcher men sett över hela säsongen har man ett matchfacit på 27-7. När LeBron och Davis spelar Pick and Roll är det i princip ostoppbart för motståndarna. Lägg till att man skaffat sig försvarsstarka skyttar som Green och Bradley så är det lätt att förstå hur det skapar huvudbry hos motståndarna.

New Orleans Pelicans ligger näst sist i den västra konferensen. Innan säsongen pratades det om slutspel men den horribla inledningen har gjort det målet svårt att åstadkomma. På slutet har det dock sett bättre ut! Inför matchen har laget en vinstsvit på fyra raka matcher i ryggen. Allt som oftast är det Brandon Ingram som bär laget offensivt. Han har tagit ytterligare steg och nu får han chansen att möta sin gamla klubb som bytte bort honom. Lägg ett extra öga på vart hans poänglina hamnar i spelen för spelarprestationer inför matchen.

Hemmalaget har både Davis och Caruso uppsatta som osäkra till spel. Skulle storstjärnan Davis saknas förändrar det matchbilden helt och hållet för Lakers. Den uppsnackade rookien Zion Williamson gjorde sin första riktiga träning igår sedan operationen. Han är dock inte aktuell för spel ännu. Gästerna saknar också Darius Miller.

Pelicans är ett av lagen som spelar med högst tempo i hela NBA. Ingram, Lonzo, Reddick och Holiday bidrar alla med att sätta fart på bollen i omställningsspelet. Det går snabbt och är underhållande att titta på för publiken. Kombinationen med tempot och Lakers effektivitet offensivt gör att detta talar för ännu en poängfest. Jag förväntade mig faktiskt poänglinor upp emot 230 poäng. Givet klick!


Speltips: Över 223,5 poäng i matchen - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip