Vilken läckerbit vi får ta del av under söndagskvällen; Lakers vs Warriors!

Lakers (30-34) tar emot regerande NBA-champs Warriors (34-30). En match med många slutspelsvariabler, vilket är viktigt att notera. Lakers är i nuläget utanför slutspelet, men bara en match bakom Pelicans och Jazz, samtidigt som Thunder och Trail Blazers jagar Lakers. Varje match är i stort sett ett måste att vinna. Det är dock ett par bekymmer som gör det svårt för dem. Dels har de för dagen två starters utanför truppen (vi vet exakt senare i afton), men det är framför allt LeBron James bortavaro som gör det hela prekärt för Lakers. Laget har inte råd att förlora fler matcher om de vill spela slutspel.

Warriors har däremot varit ett av NBAs hetaste lag när Steph Curry varit borta i dryga 11 matcher med knäskada. Det har varit imponerande att se hur truppen har "klibbat" ihop och krigat tillsammans. Den som verkligen har steppat upp är den andre "Splash Brother" Klay Thompson. Över perioden som Curry varit borta har Warriors nu fem raka vinster och Thompson har snittat +27 poäng framåt och visat vägen. Riktigt imponerande. NU är såväl Curry som Igoudala "spelbara" igen och jag är rätt övertygad att framför allt Curry kommer spela i eftermiddag mot Lakers; ett lag Curry älskar att möta. Om Steph spelar blir det ett antal minuter under kontroll från coacher. MEN det går inte att undkomma Curry's statistik för säsongen 2023. Han visar upp sjuka snitt i år igen; 29,4 poäng per match med 6,4 assist och 6,3 returer. Hans snitt gällande trepoängsskytte är 42,7 procent.

Jag spelar på Warriors med vetskapen om en trolig återkomst av Curry, samt att Lakers åter har spelare skadade, däribland ässet James. Mitt spel landar på Warriors -3,5 till oddset 1,73 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Warriors har klättrat rejält under den andra halvan av säsongen och laget gör det tack vare sitt djup i sin trupp. Nu senast mot Pelicans hade tre "bänknötare" över +10 poäng, vilket är riktigt bra. Det djupet har inte Lakers.

2. Warriors bortafacit har lämnat en del att önska i år, men 7-23 är ingen bra siffra. Jag vet om Warriors svaga bortaplansfacit, men med den förmodade boosten av Currys comeback och flera av Lakers spelare skadade, gillar jag spelvärdet på Warriors.

3. Lakers har som sagt LeBron James och D'Angelo Russell borta pga. skador. Det är två kännbara skador. När laget sedan har en "jojo" i lineupen som heter Anthony Davis (ofta skadad), då blir det svårt att få till lagkänslan för att bygga en sista push mot slutspelet.

4. Warriors defensiv hamnar ofta i skymundan när deras offensiv är så enormt vasst. Det har dock varit imponerande att se hur laget har tryckt ner sina motståndare under korgen och varit kvicka med att sätta igång spelet framåt igen. När ässet Draymond Green spelar lika bra som han snackar, då är Warriors svåra att slå.

5. Warriors unge spelare, Jonathan Kuminga har spelat fyra matcher i rad som om han vore i trance. Han har snittat 16,8 poäng med en skottprocent som berättar 64% med 5/7 trepoängare. Det är riktigt vasst av en bänkspelare som sakta slussas in av coach Kerr. Det jag dock gillar mest med Kuminga är hur mycket bättre Warriors defense blir med Kuminga i lineupen. Det är han som fått ansvaret att täcka Clippers äss Leonard, Trail Blazers Lillard och Pelicans Ingram. Han har gjort det enastående.

6. Warriors vs Lakers genom åren berättar att 69 matcher har spelats mellan lagen och Warriors är 36-33.

Det är kommer bli en spännande match. Lakers besegrade Warriors senast, men samtidigt kan jag inte undgå att se hur Warriors spelat över de senaste 5 matcherna (som gett lika många vinster). Visst; deras bortafacit är löjeväckande, MEN det surras om att Curry skall göra comeback i afton och då kan jag inte missa spelvärdet på Warriors.

Jag spelar Warriors -3,5 borta mot Lakers till oddset 1,73 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip